Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Πέντε άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τον βίαιο ξυλοδαρμό και τη δολοφονία – στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 – της Dandara dos Santos, τρανς γυναίκας στην Βραζίλια. Οι ποινές τους ποικίλουν από...
21 χρόνια κάθειρξης έως 14 χρόνια και έξι μήνες. Συνολικά και οι πέντε καταδικάστηκαν σε 83 χρόνια φυλάκισης. Οι συνήγοροι δύο εκ των καταδικασθέντων ανέφεραν ότι θα προσφύγουν σε έφεση, υποστηρίζοντας πως οι πράξεις τους δεν συνέβαλαν στο θάνατο του θύματος.

Σημειώνεται ότι, η Dandara dos Santos σύρθηκε βίαια έξω από το σπίτι της από κατοίκους της Fortaleza στην Βραζιλία και παρά τις ικεσίες της να την λυπηθούν και να μην την σκοτώσουν, εκείνοι γελώντας και προπηλακίζοντάς την την σκότωσαν στο ξύλο.



Η ομάδα των τρανσφοβικών ξέσπασε βίαια στην Dandara, αφού ομαδικά την χτυπούσαν με μπουνιές, κλωτσιές, παπούτσια και μια μεγάλη σανίδα. Όλα αυτά ενώπιον μαρτύρων και παρά τα παρακάλια της για την ζωή της. Και όταν πια η Dandara δεν μπορούσε να σταθεί από το ξύλο την πέταξαν σε ένα καρότσι οικοδομής , χωρίς να σταματήσουν να βρίζουν και να γελούν.

Την επίθεση κατέγραψε κάποιος από τους αυτόπτες μάρτυρες ο οποίος έδωσε το βίντεο στην αστυνομία. Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει την dos Santos πεσμένη στο έδαφος, να αιμορραγεί και να δέχεται κλωτσιές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια δέχεται χτυπήματα με ξύλο.

Σύμφωνα με τις αρχές την πυροβόλησαν δύο φορές στο πρόσωπο και στη συνέχεια τη σκότωσαν με βάναυσα χτυπήματα. Το σχετικό βίντεο έχει αποσυρθεί πλέον από το youtube, υπάρχει όμως ενσωματωμένες σκηνές σε δεύτερο βίντεο.








kar.org.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive