Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Πέθανε, σε ηλικία 81 ετών, η Νοτιοαφρικανή ακτιβίστρια κατά του καθεστώτος του Απαρτχάιντ και πολιτικός, Γουίνι Μαντέλα.

Ο εκπρόσωπός της ανακοίνωσε πως πέθανε σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, από τις επιπλοκές μιας...
«μακροχρόνιας ασθένειας». «Με μεγάλη θλίψη ενημερώνουμε το κοινό ότι η Γουίνι Μαντικιζέλα Μαντέλα απεβίωσε στο νοσοκομείο Μίλκπαρκ του Γιοχάνεσμπουργκ, σήμερα, 2α Απριλίου» δήλωσε ο Βίκτορ Ντλαμίνι.

Η Γουίνι Μαντικιζέλα Μαντέλα ήταν πρώην σύζυγος του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Έμειναν παντρεμένοι επί 38 χρόνια και χώρισαν το 1996.

Το ζευγάρι ήταν σύμβολο του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Εμβληματική είναι η φωτογραφία τους, στην οποία κρατούνται από το χέρι κατά την αποφυλάκιση του Μαντέλα ύστερα από 27 χρόνια κράτησης.

Ωστόσο, στη συνέχεια, η φήμη της Γουίνι Μαντέλα αμαυρώθηκε, καθώς αντιμετώπισε κατηγορίες που κυμαίνονται από απάτη έως απαγωγή και επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας, κατείχε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και υπήρξε επικεφαλής της γυναικείας οργάνωσης του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC).

Υπενθυμίζεται πως ο Νέλσον Μαντέλα πέθανε το 2013.ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive