Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Σε 34 μήνες φυλάκιση με δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε ένας άντρας στην Ηλεία, ο οποίος είχε ρίξει καυτό καφέ σε ένα δίχρονο αγοράκι και στη γιαγιά του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωινή» της Ηλείας, η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου. Το δικαστήριο δεν...
δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, καταδικάζοντάς τον για δύο αδικήματα, για επικίνδυνη σωματική βλάβη στην γιαγιά και το παιδί. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι το εφετείο.

Το πρωτοφανές περιστατικό είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2015 στην Ξυλοκέρα. Η γυναίκα από τη Βουλγαρία μαζί με το εγγόνι της, πήγε στο σπίτι του εργοδότη του γιου της, προκειμένου να ζητήσει για πολλοστή φορά τα μεροκάματα που του χρωστούσαν επί δύο χρόνια. Ο γιος της είχε επιστρέψει τότε στη Βουλγαρία για να εργαστεί.

Όπως είχε καταγγείλει η γυναίκα, εκείνη την ημέρα ο πατέρας του εργοδότη βγήκε φωνάζοντας από την κουζίνα του σπιτιού, κρατώντας ένα φλιτζάνι με καυτό καφέ και την περιέλουσε.

Προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο εγγόνι της που κρατούσε στην αγκαλιά της, ενώ, όπως καταγγέλθηκε, της φέρθηκε με πολύ άσχημο τρόπο και προσπάθησε να τη χτυπήσει απωθώντας την βίαια, με πολλά ρατσιστικά υπονοούμενα.

Το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Μετά τη δίκη, ο συνήγορος των θυμάτων της υπόθεσης εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι υπήρξε δικαίωση σε μια υπόθεση που είχε ρατσιστικό υπόβαθρο.











ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive