Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, ρουχισμός και προσωπικά έγγραφα δεκάδων οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές κάηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε...
καταλύματα που έμεναν οι αλλοδαποί στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ στο ρεπορτάζ της, «δεν έχουν ούτε νερό να πιουν», οι 500 μετανάστες, κυρίως από το Μπαγκλαντές, που βρίσκονταν εκεί ως εργάτες γης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, με δεδομένο ότι υπήρχε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, λόγω της ύπαρξης τουλάχιστον 70 φιαλών υγραερίου, όπου η κάθε μία ζυγίζει 25 κιλά, αλλά και από το γεγονός ότι τα καταλύματα ήσαν κατασκευασμένα από πλαστικό».

Πέρα από την καταστροφή που έπαθαν οι περίπου 500 μετανάστες, η φωτιά ανέδειξε για άλλη μια φορά τις συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν και να δουλεύουν αλλοδαποί εργάτες γης για ένα μεροκάματο. Ένα πενιχρό μεροκάματο μετά από αρκετές ώρες παραμονής μέσα στα θερμοκήπια.

Για 7-8 ώρες δουλειά αμείβονται με 24 ευρώ, ενώ κάθε μήνα πληρώνουν 20 ευρώ νοίκι ο καθένας για να μένουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα παραπήγματα. Εκεί επιβιώνουν στοιβαγμένοι ανά πέντε ή ανά δέκα άτομα, καμιά φορά και 30.


















ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive