Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στην Cosco

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018
Δεσμεύσεις για τα βασικά αιτήματά τους κατάφεραν και εξασφάλισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ ΑΕ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας, μετά από...
πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Π. Κουρουμπλή.

Για τον λόγο αυτό ανέστειλαν την απεργία τους, την οποία είχαν ξεκινήσει στις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης, και ανέβαλαν την προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την πύλη της Cosco.

Στη συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των εργαζομένων όπως και των εργοδοτών τους, νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο Π. Κουρουμπλής υποστήριξε πλήρως τα βασικά αιτήματα του σωματείου των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ), που είναι η ένταξή τους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με τη θέση του Π. Κουρουμπλή συντάχθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι των εργοδοτών, των εργαζομένων, όπως και ο Α. Νεφελούδης.

Μετά από αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κάλεσε τις δύο πλευρές σε συνάντηση, στο γραφείο του, την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 12.30 μ.μ. για να αρχίσουν συνομιλίες για τα τεχνικά ζητήματα, με στόχο να ικανοποιηθούν και τα δύο αιτήματα των απεργών.

efsyn
  • Blogroll

  • Blog Archive