Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να ενισχύσει τα νοσηρά, πολιτικά «φλερτ» της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας με τον φασισμό.
Αυτή τη φορά, ο Ιβάν Ράκιτιτς δημοσίευσε στο Instagram μία φωτογραφία από το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή από το αεροδρόμιο στο κέντρο της κροατικής πρωτεύουσας, στην οποία απεικονίζεται μαζί με τον....
διάσημο στην Κροατία τραγουδιστή Τόμπσον. «Ο βασιλιάς έφτασε. Ο ένας και μοναδικός. Εμπρός Κροατία» γράφει ο Ράκιτιτς στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία. Το πρόβλημα είναι, ότι ο κατά κόσμον Μάρκο Πέρκοβιτς,  είναι δηλωμένος ακροδεξιός και μάλιστα έχει εκφραστεί πολλές φορές με κολακευτικά λόγια για την Ουστάσι, τη διαβόητη ναζιστική οργάνωση που συνεργάστηκε με το γερμανικό στρατό κατοχής και ουσιαστικά κυβέρνησε την τότε Γιουγκοσλαβία από το 1941 ως το 1945, σφαγιάζοντας τον λαό και οργανώνοντας αιματηρά πογκρόμ εναντίον Εβραίων, Ρομά, Σέρβων, κομμουνιστών και αντιστασιακών.

Μάλιστα, ακριβώς λόγω αυτών των απόψεών του, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει στο παρελθόν στον 51χρονο Τόμπσον να δώσει συναυλίες στο έδαφός τους, όμως στη χώρα του παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Index.hr», ο τραγουδιστής εκμεταλλεύθηκε το σταμάτημα του λεωφορείου σε κάποιο σημείο της διαδρομής, λόγω συγκέντρωσης κόσμου, και μπήκε μέσα. Πλάνα της κροατικής τηλεόρασης τον δείχνουν να συνομιλεί μεταξύ άλλων με τον αρχηγό της εθνικής Κροατίας και πολυτιμότερο παίκτη του Μουντιάλ, Λούκα Μόντριτς.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive