Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ένα περιστατικό που αναδεικνύει όχι μόνο ότι ο Στρατός αποτελεί συνιστώσα της Καταστροφής που ζήσαμε και ζούμε, αλλά και την πραγματική προσφορά φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών που έσωσαν ζωές και τώρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας είναι τα όσα έγιναν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ξανά και ξανά θίξει το ζήτημα των ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ των στρατιωτικών και έχει απαιτήσει τα ΚΑΑΥ να ανοίξουν στον κόσμο της εργασίας και να λειτουργήσουν με .....Πολιτικό Προσωπικό.
Τις ώρες όμως της τεράστιας πυρκαγιάς οι συμπολίτες μας βρέθηκαν κυνηγημένοι από τις φλόγες μπροστά στην περίφραξη των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων, που αν και Τουριστικές Εγκαταστάσεις, λειτουργούν ως Στρατιωτική μονάδα, πρόσχημα για να εκμεταλλεύονται τη ΔΩΡΕΑΝ εργασία των φαντάρων ως ΥΠΗΡΕΤΕΣ των στρατιωτικών.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο, χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια και στις πρωτοβουλίες που πήρε ένας Ανθυπασπιστής και οι στρατιώτες, υδροφόρα του Δήμου ρίχνει το φράκτη και δημιουργεί διέξοδο για τους απελπισμένους πολίτες που βρίσκονταν στην περίφραξη, ενώ οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά! 
Ο Ανθυπασπιστής έδωσε εντολή σε μία υδροφόρα που βρισκόταν εκεί να γκρεμίσει την περίφραξη. Δείτε το βίντεο της στιγμής που ο φράχτης γκρεμίζεται.
Ενώ λοιπόν οι στρατιώτες οδηγούσαν τους εξαντλημένους και απελπισμένους ανθρώπους στο μώλο για να σωθούν...
Η Φωτιά θα περάσει ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ μέσα από τα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα.
Και λέμε ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ γιατί παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συναδέλφων και των χαμηλόβαθμων στελεχών οι πευκοβελόνες δεν είχαν καθαριστεί.
Πολλοί κρουνοί δεν λειτούργησαν.
Και φυσικά, οι φαντάροι δεν είναι Πυροσβέστες, δεν έχουν εκπαίδευση και μέσα.
Αντί λοιπόν το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ να Πανηγυρίζει και να βγάζει φωτογραφίες, ας πει την ΑΛΗΘΕΙΑ για το πραγματικό μέγεθος της Καταστροφή στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα που αποδεικνύει που οδηγεί η Εγκληματική τους Αμέλεια.

Γιατί δεν μπορεί να ρίχνουμε την ευθύνη στους πολίτες που χάθηκαν, όπως συστηματικά πράττει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, αλλά να μην διαπιστώνουμε, να μην αντιμετωπίζουμε και να μην επιρρίπτομαι ευθύνες στον Στρατό και τους Υψηλόβαθμους Αξιωματικούς, όταν με τα λάθη και τις παραλήψεις τους θέτουν σε ΚΙΝΔΥΝΟ την ζωή των στρατιωτών και των πολιτών. 
Αν κάποιοι λοιπόν αξίζει να πάρουν συγχαρητήρια και μπράβο είναι αυτά τα παιδιά, ο Ανθυπασπιστής και οι στρατιώτες του που χωρίς καμία βοήθεια πήραν αποφάσεις και έσωσαν κόσμο.
Οι φωτογραφίες είναι από τον Άγιο Ανδρέα, όπου οι ζημιές είναι σημαντικές. Εκτός από τα οικήματα έχουν καεί και οχήματα.
Η απίστευτη καταστροφή δεν άφησε πίσω της μόνο νεκρούς, αλλά άφησε πίσω της την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του τσουρουφλισμένου Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας.
Το κράτος των Μνημονίων, των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το κράτος που οικοδομούν τα Μνημόνια και η κυβέρνηση ήταν μέρος του προβλήματος: αδυνατούσε να υπηρετήσει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, αυτό που αναγάγει σε Θέσφατο, ενώ ακολουθούσαν οι Δήμοι, η Περιφέρεια, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία χωρίς μέσα, χωρίς προσωπικό, χωρίς σχέδιο.
Έχουν κάνει ΕΠΙΛΟΓΉ να τα υποκαταστήσει όλα αυτά ο Στρατός, όπου ο "κοινωνικός του ρόλος" αποκρύπτει την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, την κατάργηση θέσεων εργασίας, την περικοπή των κονδυλίων για τις κοινωνικές ανάγκες.
Φυσικά ο Στρατός δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίξει αυτό τον ρόλο, όσο και αν επιχειρούν Τσίπρας-Καμμένος να επιβάλλουν την πλήρη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του λαού μας και να καλύψουν τα κενά του κρατικού μηχανισμού με την αλίευση ΔΩΡΕΑΝ εργασίας από τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. 

Σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή των φαντάρων στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: στρατιωτικοί συνέχισαν τις διακοπές τους παρά την εντολή εκκένωσης και οι στρατιώτες απειλήθηκαν να καούν για να τους Υπηρετήσουν

Ένα στρατόπεδο που γνώρισε τεράστια καταστροφή από τη φωτιά που πέρασε δύο φορές από μέσα.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στα ΚΑΑΥ του Αγίου Αντρέα. Η θητεία για εμάς τους φαντάρους είναι ένας συνεχόμενος εξευτελισμός. Τίποτα δεν επηρεάζει τους υπεύθυνους, καμία τραγωδία δεν τους συγκινεί. Δούλοι ήμασταν, δούλοι παραμένουμε. Άυπνοι δουλεύουμε όλοι τη μέρα σε αγγαρείες και πόστα, κάνουμε συνεχόμενες υπηρεσίες χωρίς εξόδους, δεχόμαστε τον αυταρχισμό, τα καψόνια και την ταπεινωτική συμπεριφορά από τα στελέχη. Στην πρόσφατη τραγωδία τρέξαμε να βοηθήσουμε παρόλο που έχουμε γίνει ζόμπι από την εξάντληση. Το ίδιο το στρατόπεδο κινδύνεψε πραγματικά από τη φωτιά, ένα μέρος του μάλιστα κάηκε . Αρκετοί όμως παραθεριστές-αξιωματικοί έμειναν για να συνεχίσουν τις διακοπούλες τους, οπότε και οι υπηρεσίες μας συνεχίζονται ασταμάτητες. Φέρνουν και άλλους φαντάρους μάλιστα από διπλανές μονάδες για να βοηθήσουν τον καθαρισμό ώστε το ‘παραθεριστικό θέρετρο’ να λειτουργήσει ξανά κανονικά
Πραγματικά δεν αντέχουμε άλλο. Είμαστε ψυχολογικά και σωματικά ράκη. Είδαμε τη φρίκη και τον κίνδυνο με τα μάτια μας, δε μπορούμε άλλο να κάνουμε τους υπηρέτες τους. Αφήστε μας έστω για λίγο να πάμε σπίτια μας. δε γίνετε να επιβιώνουμε σε αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες. Σταματήστε να μας θεωρείτε αναλώσιμους, τα βολικά κορόιδα που θα τα κάνουν όλα τζάμπα. Κάνουμε τώρα δημόσια έκκληση για βοήθεια πριν έρθουν τα χειρότερα.
Διαβάζουμε στην προηγούμενη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ τους:

Άφησαν τους Δούλους φαντάρους να Καούν μέσα στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις!


Η στάση της ηγεσίας του Στρατού απέναντι στους φαντάρους παραμένουν σταθερή: μας θεωρούν ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ.
 
  • Blogroll

  • Blog Archive