Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Στάχτες το πευκοδάσος του Αποκόρωνα – Καίγονται σπίτια στις Βρύσες

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στον Αποκόρωνα που έχει πάρει διαστάσεις. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ επιχειρεί και...
το Πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει έχει κάψει δασικές εκτάσεις κατευθύνεται προς τις Βρύσες και απειλεί το χωριό.

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται με την διοίκηση της Πυροσβεστικής και τον Δήμαρχο Αποκορώνου ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος μιλώντας στα Χ.ν δήλωσε ότι έχουν έρθει δυνάμεις από το Ρέθυμνο για να να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή του Ναυστάθμου Κρήτης και της 115 ΠΜ.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει στα σπίτια και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια έχουν καεί. Σε ένα μέρος των Βρυσών έχει ζητηθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική.
Δεν απειλούνται άλλα χωριά μέχρι στιγμής από τη φωτιά, αλλά  από τον Αγιο Φανούριο μέχρι τις Βρύσες το πευκοδάσος έχει αποτεφρωθεί.
Οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους είναι εγκλωβισμένοι στο ύψος των Αγίων Πάντων αφού λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπει η κυκλοφορία.
Εντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων των γύρω χωριών, αλλά σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λιμαντζάκη, προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Καπνοί φτάνουν μέχρι τον Φρε και την Λιτσάρδα, χωριά με αρκετούς τουρίστες οι οποίοι έχουν ανησυχήσει.
Οπως μας ενημέρωσε ο κ. Λιμαντζάκης, τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς Ρέθυμνο, θα πρέπει να μετακινούνται μέσω Καλυβών, Βάμου, Καλαμιτσίου και να βγαίνουν Γεωργιούπολη και το αντίστοιχο όσα μετακινούνται από Ρέθυμνο για να βγουν Καλάμι, θα πρέπει να ακολουθούν την ίδια διαδρομή
Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αποκορώνου. Ιδιαίτερα, σε επιφυλακή είναι η υπηρεσία ύδρευσης που εδρεύει στον Βάμο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στην υδροδότηση.
haniotika-nea


  • Blogroll

  • Blog Archive