Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η βρετανική εταιρεία Burberry κατέστρεψε ρούχα και κοσμήματα αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ για να μην φτάσουν στην αγορά σε χαμηλότερες τιμές.
Επισήμως, η πρακτική αυτή - η οποία δεν ...
είναι καινούργια - εμφανίζεται ως «απαραίτητη για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και την αποτροπή της παράνομης παραποίησης» των προϊόντων, εννοώντας την αντιγραφή τους σε προϊόντα «μαϊμού».
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «η Burberry έχει εφαρμόσει προσεχτικές διαδικασίες για να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα των πλεοναζόντων αποθεμάτων που παράγει. Στις περιπτώσεις όπου η διάθεση των προϊόντων είναι απαραίτητη, το πράττουμε υπεύθυνα και συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους μείωσης και επανεκτίμησης των πλεονασμάτων μας».
Τα ρούχα της εταιρείας είναι για πολύ χοντρά πορτοφόλια. Σύμφωνα με τον Guardian, ένα ανδρικό πουκάμισο πωλείται για πάνω από 250 ευρώ, ενώ, πάνω από 1.500 ευρώ πωλούνται τα παλτά της.
Σύμφωνα με τους Times, η Burberry έχει καταστρέψει τα τελευταία πέντε χρόνια προϊόντα αξίας άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι μέτοχοί της διαμαρτύρονται επειδή δεν παίρνουν το «κατιτίς» τους από τα απούλητα προϊόντα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διαμαρτύρονται επειδή η εταιρεία δεν σέβεται τους πόρους που χρησιμοποιήθηκαν για τα παραχθούν τα προϊόντα που καταστρέφει, αλλά η Burberry προφανώς και δεν ενοχλείται, αφού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% στις 13 εβδομάδες έως τις 30 Ιουνίου, με τα έσοδα να αυξάνονται σχεδόν στο μισό δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.
Κάπως έτσι διασκεδάζονται και οι γκρίνιες των μετόχων…

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive