Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

(Προσοχή στο τέλος του κειμένου υπάρχει φωτογραφία την οποία κάποιοι αναγνώστες ίσως κρίνουν ως ενοχλητική.)

Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα εμφανίζουν οι μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ αν...
πληκτρολογήσεις το όνομα Διονύσης Γαϊτάνης – ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης που υπέγραψε για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Energa.

Όπως ανέφερε το site dete.gr η εικονιζόμενη γυναίκα (βλέπε στο τέλος του κειμένου) δεν δικαιούται την κρατική βοήθεια αναπήρων (συγκεκριμένα βοήθεια τρίτου προσώπου) καθώς ύστερα από αξιολόγηση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής κρίθηκε ότι έχει ποσοστό κινητικής αναπηρίας 50% και συνεπώς δεν δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα.

Το έγγραφο υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης Διονύσιος Γαϊτάνης και εκδόθηκε στις 6 Απριλίου 2017.

Στο έγγραφο, που είχε φέρει στο φως η εφημερίδα «Κόσμος» αναγνωρίζεται ότι η 72χρονη γυναίκα έπασχε από: Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 υπό μεικτή αγωγή με ινσουλίνη και δισκία. Αποφρακτική αρτηριοπάθεια κάτω άκρων και ακρωτηριασμό δεξιάς κνήμης στη μεσότητα αυτής.

H υπόθεση όπως φαίνεται θα επιστρέψει στη δικαιοσύνη, παρόλα αυτά, πριν βιαστούμε να κρίνουμε τη νομική πλευρά (στην οποία θα ρίξει το βάρος της η κυβέρνηση) και πριν αναζητήσουμε αποδιοπομπαίους τράγους (όπως φαίνεται ότι θα κάνει το υπουργείο Υγείας) καλό θα ήταν να κρίνουμε πρώτα την πολιτική πλευρά.



Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ για την άτυχη γυναίκα, η άρνηση του Γαϊτάνη να τις εγκρίνει την κρατική βοήθεια αποτελεί μάλλον κεντρική απόφαση. Διαβάζουμε στο σχετικό απόσπασμα με ημερομηνία 21 Απριλίου του 2017:

Δεν είναι λίγοι οι δικαιούχοι σύνταξης αναπηρίας εξαιτίας χρόνιων παθήσεων αλλά και ειδικών νοσημάτων και εξαρτήσεων (ηπατοπάθειες, αρχές σκλήρυνσης κατά πλάκας, αλκοολισμός και ψυχωτικές ασθένειες), που ενώ είχαν κατοχυρώσει ποσοστό αναπηρίας μέχρι και 67%, στην επανεξέταση που γίνεται από την Ειδική Επιτροπή που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΚΕΠΑ είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται και να φτάνουν στο 50%. Αυτό βέβαια σημαίνει και περικοπή της σύνταξης που λαμβάνουν! Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες είναι έντονες σε αρκετές περιπτώσεις που μάλιστα -όπως υποστηρίζουν οι θιγόμενοι- είναι «εξόφθαλμες» υπό την έννοια ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν παρουσιάσει βελτίωση στην υγεία τους για να μειωθεί το ποσοστό αναπηρίας τους.

Ακόμη και πρόσφατα συνδικαλιστικές παρατάξεις αναπήρων και συνταξιούχων έχουν καταγγείλλει τα όσα συμβαίνουν στα κατά τόπους ΚΕΠΑ αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως έχουν δοθεί εντολές για «περικοπές» ώστε να γίνει «οικονομία»! Όπως λέει Σύλλογος που πρόσκειται στο ΚΚΕ «δεν μπορεί να συνεχιστεί το γεγονός οι γιατροί μέλη των επιτροπών να καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία και να παίρνουν τέτοιες απαράδεκτες εγκληματικές και αντιεπιστημονικές αποφάσεις που στηρίζονται μόνο και μόνο στις εντολές της διοίκησης για μαζικές περικοπές (τα ΚΕΠΑ είναι τα μοναδικά όργανα του δημοσίου που τις αποφάσεις τους δεν τις υπογράφουν τα μέλη των επιτροπών και δεν φαίνεται πουθενά ποια ήταν η σύνθεση τους. Η σφαγή είναι σχεδιασμένη από κυβέρνηση και ΕΕ για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με τα ΚΕΠΑ έχουν αφήσει ήδη χιλιάδες ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες χωρίς επίδομα και σύνταξη και ετοιμάζουν νέο σχέδιο για μαζικές περικοπές.


















info-war
  • Blogroll

  • Blog Archive