Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Τα αμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει τώρα ο ΟΑΣΘ μετά την ευρύτατη δημοσιότητα που έλαβε βίντεο το οποίο δείχνει εντεταλμένα της όργανα με εμφάνιση που τεχνηέντως παραπέμπει σε...
αστυνομικούς της ΕΛΑΣ «να πετούν έξω από λεωφορείο εμφανώς οικονομικά εξαθλιωμένο άτομο και μάλιστα με μια βία που προκάλεσε την οργή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που είδαν το συγκεκριμένο οπτικό υλικό».

Το απεχθές περιστατικό συνέβη στις 11 Αυγούστου και συγκεκριμένα στη γραμμή 32Α (Κάτω Ηλιούπολη - Αριστοτέλους) όταν, μετά από σχετική κλήση του οδηγού, δυο υπάλληλοι της εταιρίας security στην οποία προφανώς ο ΟΑΣΘ έχει αναθέσει τη  «διαφύλαξη της εννόμου τάξεως» στα οχήματά του, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και λευκά κράνη, ανέβηκαν στο όχημα και πέταξαν, κυριολεκτικά σαν τσουβάλι στον δρόμο έναν άνδρα ο οποίος προφανώς έχρηζε βοήθειας, και ίσως όχι μόνον οικονομικής.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο ταυτόχρονα προκαλεί όσον αφορά τον βαθμό ρηγμάτωσης της ελληνικής κοινωνίας η επιδεικτική αδιαφορία που έδειξαν οι υπόλοιποι «νομοταγείς» επιβάτες οι οποίοι, μπροστά στην έσχατη βαρβαρότητα κατά ενός αδύναμου συνανθρώπου τους, επέλεξαν να κρατήσουν τον ρόλο του απλού παρατηρητή, νομιμοποιώντας έτσι δια της σιωπής τους την πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ



Τραγική ειρωνία πως όλα αυτά διαδραματίζονται σχεδόν ανήμερα της μαύρης επετείου του θανάτου του 19χρονου Θανάση Καναούτη ο οποίος τον Αύγουστο τού 2013 «έμαθε» πως ένα εισιτήριο λεωφορείου μπορεί και να κοστίζει όσο μια ανθρώπινη ζωή.

Στην απάντησή του ο ΟΑΣΘ, αρχικά δείχνει να «καταδικάζει» το γεγονός ωστόσο την ίδια στιγμή επιχειρεί και να δικαιολογήσει τους τραμπούκους που προφανώς απέτυχαν να σταδιοδρομήσουν ως... «δυναμικά» στελέχη της ΕΛΑΣ, λέγοντας πως δεν επρόκειτο για κάποιον άστεγο που αναζήτησε καταφύγιο από τη ζέστη στον κλιματισμό ενός λεωφορείο αλλά για ένα άτομο που «ενόχλησε άλλους επιβάτες».

Και φυσικά διευκρίνισε πως το θέμα θα ερευνηθεί, προφανώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο «ερευνούνται», (ειδικά σε μια Θεσσαλονίκη όπου ο κάθε λογής ρατσισμός εκφράζεται σχεδόν ελεύθερα και ανεμπόδιστα), όλα τα αντίστοιχα περιστατικά κτηνώδους βίας κατά των πλέον αδύναμων ανθρώπων. 

Υπενθυμίζεται πως Πρόεδρος του ΟΑΣΘ είναι ο Στέλιος Παππάς, πατέρας τού Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.



Παρατίθεται η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

«Μετά τη δημοσιοποίηση βιντεοσκοπημένου υλικού, σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι της εταιρίας φύλαξης ασκούν βία σε βάρος επιβάτη, ξεκίνησε άμεσα έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό».

Ο Οργανισμός, σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετος με συμπεριφορές παρόμοιες με αυτές που είχαν αμαυρώσει στο παρελθόν την εικόνα του Ο.Α.Σ.Θ. και οι οποίες δε συνάδουν σε καμία περίπτωση με τη φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται προκύπτει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν άστεγος και «δεν αναζητούσε καταφύγιο στο λεωφορείο για να προφυλαχθεί από τη ζέστη», όπως δημοσιεύτηκε.

Μάλιστα φέρεται να δημιούργησε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του σε επιβάτες λεωφορείου άλλης γραμμής, περιστατικό για το οποίο τελικά επιλήφθηκαν οι αστυνομικές αρχές.

Η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. διαβεβαιώνει ότι προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν τη συμφιλίωση αλλά και την απρόσκοπτη συνεργασία του επιβατικού κοινού με τους υπαλλήλους του Οργανισμού.

Στη Θεσσαλονίκη αρμόζει ένα άλλο επίπεδο πολιτισμού και η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βαδίζει σταθερά και αταλάντευτα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

















write-in

  • Blogroll

  • Blog Archive