Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Οι βιασμοί γυναικών από πρόσφυγες δεν έγιναν ποτέ, τους έστησε η BILD

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2018
Μια πρωτοφανής είδηση έρχεται στο φως για την γερμανική εφημερίδα BILD, γνωστή στην Ελλάδα για τις αλλεπάλληλες αήθεις και υβριστικές επιθέσεις της εναντίον της χώρας μας. Ωστόσο, αυτό που συνέβη, ξεπερνά κάθε προηγούμενο: σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Φρανκφούρτης, η BILD έστησε την «είδηση» για...
σεξουαλικές επιθέσεις από πρόσφυγες μουσουλμανικής καταγωγής σε γυναίκες την Πρωτοχρονιά του 2016.

Ο γερμανικός Τύπος, επικαλούμενος πληροφορίες από τη γερμανική εισαγγελία της Φρανκφούρτης, μετέδωσε πως η BILD δημοσίευσε στις 6 Φεβρουαρίου του 2016 ένα «ρεπορτάζ» σύμφωνα με το οποίο πρόσφυγες επιτέθηκαν μαζικά σε γυναίκες στη Φρανκφούρτη, κακοποιώντας τις σεξουαλικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της BILD, οι πρόσφυγες προέρχονταν από έναν καταυλισμό στην Έσση. Μάλιστα, ο συντάκτης παρέθετε μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που «ομολογούσαν» πως περίπου 50 πρόσφυγες, μουσουλμάνοι, προκάλεσαν το χάος και τον πανικό στη Φρανφκούρτη με τις επιθέσεις τους κατά γυναικών. Επιπλέον δημοσιεύονταν μαρτυρίες γυναικών που υπέστησαν επιθέσεις, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Στην ιστοσελίδα πάντως της BILD πλέον δεν υπάρχει το δημοσίευμα εκείνο.

Οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν πως οι καταγγελίες ήταν πλήρως κατασκευασμένες ενώ οι μάρτυρες ήταν ανύπαρκτοι ή «στημένοι». Χαρακτηριστικό είναι πως ένας από τους μάρτυρες που επικαλούνταν η BILD δεν ήταν καν στη Φρανκφούρτη τη μέρα που υποτίθεται ότι έγινε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης επιβεβαίωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα πραγματικό τεκμήριο για τα όσα υποτίθεται ότι συνέβησαν, σύμφωνα με τη BILD.

Αυτό που βρίσκεται ακόμη υπό έρευνα είναι κατά πόσον η BILD έστησε εντελώς το θέμα ή αν υπήρξαν και ψεύτικες καταγγελίες από υποτιθέμενα θύματα.

Στην ιστοσελίδα της BILD πάντως υπάρχει μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει «η BILD ζητά συγγνώμη για το αναληθές δημοσίευμα και τις κατηγορίες που διατυπώνονταν σε αυτό».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την ίδια μέρα, που η BILD αναφέρει ότι έγιναν οι επιθέσεις στη Φρανκφούρτη, περίπου 100 γυναίκες είχαν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα ληστείας, ότι δέχτηκαν απειλές ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, ενώ μια υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού,  έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολονίας από ομάδες νεαρών, μεθυσμένων ανδρών.

Η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν τότε ότι περίπου 1.000 άνδρες, χωρισμένοι σε ομάδες, επιτέθηκαν σε γυναίκες στην πλατεία του καθεδρικού. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν μάλιστα ότι οι δράστες έμοιαζαν Βορειοαφρικανοί, γεγονός που υποδαύλισε έντονα αισθήματα ξενοφοβίας στη Γερμανία, μια χώρα που έχει δεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική τους τελευταίους μήνες.news.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive