Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πρόεδρος της Βραζιλίας ο ακροδεξιός Μπολσονάρο

Posted by KINIMA DEN PLIRONO EU Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2018

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο

bolsonaro-brazil.jpg

Με μεγάλη πλειοψηφία ο λαός της Βραζιλίας επέλεξε τον φασίστα, μισογύνη και ακραίο νεοφιλελεύθερο Ζαΐρ Μπολσονάρο ως νέο πρόεδρο της χώρας. 
Με καταμετρημένο το 88% των εκλογικών τμημάτων, ο Μπολσονάρο κατέκτησε το 55,7% έναντι του αντιπάλου του, Φερνάντο Ανταντ, στον β' γύρο των εκλογών της Βραζιλίας. Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών έδιναν σταθερά μπροστά τον Μπολσονάρο, με ποσοστά από 57% ως 60%. 
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χιλιάδες υποστηρικτές του Μπολσονάρο βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.
Ο νέος πρόεδρος της χώρας είναι ένας νοσταλγός της χούντας και ....
υποστηρικτής της ακραίας ελεύθερης οικονομίας και των συμφερόντων των ολίγων, που στο παρελθόν έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τις εμπρηστικές δηλώσεις του. 
Ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, είναι οι παρακάτω:

 1. «Είμαι υπέρ των βασανιστηρίων. Και ο λαός επίσης» δήλωσε το 1999 σε τηλεοπτική συνέντευξη.
 2. «Περίπου 30.000 διεφθαρμένοι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν πυροβοληθεί, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο», είπε σε συνέντευξή του το 1999.
 3. «Αν αυτοί (οι αριστεροί ψηφοφόροι) θέλουν να μείνουν εδώ, θα πρέπει να υποταχθούν στον νόμο μας. Ή θα φύγουν ή θα πάνε φυλακή. Αυτοί οι περιθωριακοί κομμουνιστές θα είναι παράνομοι στην πατρίδα μας», είπε τον Οκτώβριο του 2018.
 4. «Είναι ντροπή να είσαι εργοδότης σε αυτήν τη χώρα, με τόσο πολλά δικαιώματα για τους εργαζόμενους» είπε το 2014 σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.
 5. «Δεν θα απασχολούσα (άνδρες και γυναίκες) με τον ίδιο μισθό. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ικανές γυναίκες» είπε το 2016.
 6. «Δεν θα σε βίαζα ποτέ γιατί δεν το αξίζεις» δήλωσε το 2003 απευθυνόμενος στην βουλευτή Μαρία ντο Ροσάριο στο κοινοβούλιο.
 7. «Δεν θα μπορούσα να αγαπήσω έναν ομοφυλόφιλο γιο. Δεν θα υποκριθώ γι'αυτό. Θα προτιμούσα ο γιος μου να πεθάνει σε κάποιο ατύχημα παρά να εμφανιστεί εδώ με έναν μουστακαλή» είπε το 2011 σε περιοδικό.
 8. «Δεν θα παλέψω ούτε θα κάνω διακρίσεις, αλλά αν δω δύο άνδρες να φιλιούνται στον δρόμο θα τους δείρω», δήλωσε το 2002 σε συνέντευξή του.
 9. «Δεν κάνουν τίποτα. Πιστεύω ότι δεν είναι καλοί ούτε για αναπαραγωγή», είπε το 2017 έπειτα από επίσκεψή του σε χωριό Aφροβραζιλιάνων.
 10. «Δεν κινδυνεύω, γιατί τα παιδιά μου έχουν πολύ καλή μόρφωση», είχε επίσης πει το 2011 σε τηλεοπτική συνέντευξη απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα αντιδρούσε αν ένας γιος του ερωτευόταν μια μαύρη.
 11. «Ο Θεός πάνω από όλα. Δεν τα πιστεύω αυτά για ένα κοσμικό κράτος. Το κράτος είναι χριστιανικό και η μειονότητα που είναι αντίθετη σε αυτό μπορεί να φύγει», δήλωσε επίσης το 2017 σε σύνοδο.
πηγή : efsyn.gr
Στο παρακάτω βίντεο από τη Guardian, δείχνει ότι χιλιάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πολιτικού οι οποίοι χαίρονται και πυροδοτούν πυροτεχνήματα έξω από το σπίτι του, ενώ αλλού στο Ρίο, οι ομάδες καταστολής για να διαλύσουν διαδηλωτές ενάντια του νέου προέδρου. 
Πολλοί Βραζιλιάνοι πολίτες, ανησυχούν ότι ο Bolsonaro θα καταπατήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα περιορίσει τις πολιτικές ελευθερίες και την ελευθερία του λόγου. 


 • Blogroll

 • Blog Archive