Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Βίντεο-ντοκουμέντο: Φοιτητές γιουχάρουν τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2018
Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση με το κύκλωμα που είχε στήσει ένας καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών με δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου προκειμένου να αποκομίζουν οφέλη από φοιτητές.

Σύμφωνα, με καταγγελία φοιτήτριας ο καθηγητής δεν ζητούσε μόνο οικονομικά ανταλλάγματα, αφού...
όπως υποστήριξε της ζήτησε να πάνε για ποτό «και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με το μάθημα».


«Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν η μαρτυρία της φοιτήτριας.

Άλλος φοιτητής κατήγγειλε ότι: «Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό».

«Τουλάχιστον 19-20 χρόνια υπάρχει αυτό το θέμα», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τζιούτζιος, που σημείωσε ότι τα περασμένα χρόνια είχαν γίνει καταγγελίες τόσο στο Πρωτοδικείο, όσο και στη Σύγκλητο, όμως «δεν υπήρχε ποτέ ένας μάρτυρας».

Όπως δήλωσε στην ίδια εκπομπή μητέρα φοιτητή που έχει πέσει θύμα του καθηγητή, «δεν το ήξεραν μόνο στις Σέρρες, αλλά το ήξεραν σε όλη την Ελλάδα».

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χασάπης, λέγοντας όμως ότι η διαδικασία δεν έφτανε στο τέλος της λόγω του ότι δεν υπήρχαν μάρτυρες.

Κληθείς να απαντήσει γιατί αφού οι καθηγητές ήξεραν, δεν έκαναν κάτι, είπε ότι, «όταν ξεκινά μια τέτοια διαδικασία, ο συγκεκριμένος λάμβανε τα μέτρα του και δεν μπορούσε να συλληφθεί».

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ξεκαθάρισε πως εάν η είδηση επιβεβαιωθεί είναι κατακριτέα και καταδικαστέα και πως τέτοιες υποθέσεις πρέπει να διερευνώνται σε βάθος για να μη μείνει καμία σκιά και εφόσον προκύψει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά θα πρέπει να επιβάλλονται οι αυστηρότερες από το Νόμο ποινές.

Σε βάρος του καθηγητή απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της δωροληψίας και εκβιασμού. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν επίσης και οι δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι τρεις τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα και κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες, γραφεία κλπ, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, 15 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο - ντοκουμέντο


Tραβήχτηκε πριν από τρία χρόνια σε ορκωμοσία με τους φοιτητές να μην μπορούν να κρύψουν την οργή και την αγανάκτησή τους όταν ακούγεται το όνομα του συγκεκριμένου καθηγητή.alfavita
  • Blogroll

  • Blog Archive