Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Απίστευτες προσβολές εκτόξευε κατά εργαζόμενης ο εργοδότης της, ο οποίος -μετά από καταγγελία της παθούσας και δικαστική διαμάχη- υποχρεούται να...
καταβάλει αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

«Άχρηστη, ανίκανη, δεν αξίζεις τίποτα, τέτοια τσουλάκια επιβιώνουν» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που ο εργοδότης δεν δίστασε να εκτοξεύσει κατά της εργαζόμενης ακόμα και ενώπιον των επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση».

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, της απηύθυνε εκφράσεις όπως «γλωσσού, οι γυναίκες που μιλάνε όπως εσύ πρέπει να κρεμιούνται από τη γλώσσα», «αποβλακωμένο πλάσμα που δεν έχει ζωή επάνω του», «κουτοπόνηρη αρβανίτισσα», «τσουλί». «Κομμένη σε βλέπω σήμερα, λες και όλο το βράδυ το γλεντούσες, όχι μόνο με έναν ή δύο λεβέντες, αλλά με καμιά δεκαριά», ήταν κάποιες από τις προσβολές που αναγκαζόταν να ανέχεται η εργαζόμενη και που, όταν διαμαρτυρήθηκε, ο εργοδότης την απέλυσε και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις, ύψους 36.839,50 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το αιτιολογικό της απόφασης, όπως τα δημοσίευσε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση».
















topontiki.gr







  • Blogroll

  • Blog Archive