Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Σχεδόν τη μέγιστη των ποινών αντιμετωπίζει πεινασμένος άνδρας που έκλεψε σάντουιτς από φούρνο, επειδή κρατούσε χαλασμένο κουτί αναψυκτικού, με το οποίο όπως ο ίδιος υποστηρίζει αυτοτραυματίστηκε από απόγνωση για να τραβήξει την προσοχή.

Σκηνές από τους “Άθλιους” του Βίκτωρος Ουγκώ διαδραματίζονται αυτές τις...
μέρες στις δικαστικές αίθουσες της Βαρκελώνης, όπου ένας άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή 4 ετών και 10 μηνών για κλοπή ενός σάντουιτς από φούρνο της πόλης. Η εισαγγελία της πόλης εξάντλησε την αυστηρότητα της, προτείνοντας ποινή που είναι μόλις δυο μήνες κάτω από αυτή που ορίζει ως μέγιστη ο νόμος για το συγκεκριμένο αδίκημα. Αιτία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εισαγγελίας, είναι η χρήση βίας που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, επειδή κρατούσε στα χέρια του ένα σπασμένο κουτί αναψυκτικού, με το οποίο φέρεται να απείλησε τις υπαλλήλους.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο, όπως κατέθεσε η μία εκ των δύο υπαλλήλων που δούλευε στο κατάστημα, ο άνδρας, που αντιμετωπίζει κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού και έχει λευκό ποινικό μητρώο, ζήτησε από κάποιον πελάτη να του αγοράσει κάτι να φάει. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο άντρας σύμφωνα με την κατάθεση, “άρπαξε ένα αιχμηρό αντικείμενο” και το έτεινε προς τις υπαλλήλους, πριν αρπάξει το σάντουιτς και φύγει τρέχοντας. Πολύ γρήγορα ο άνδρας συνελήφθη, και υποστήριξε πως το μεταλλικό κουτί το χρησιμοποίησε για να αυτοτραυματιστεί και να πείσει τις υπαλλήλους και τον κόσμο στο φούρνο πως όντως πεινάει, για να του δώσουν λίγο φαγητό. Ο άντρας πράγματι έφερε τραυματισμό που αποδεικνύεται από φωτογραφίες, αυτό όμως δεν έπεισε την εισαγγελία, με την τελική απόφαση να αναμένεται αύριο από το δικαστήριο. Σύμφωνα επίσης με διάφορους μάρτυρες, ο δράστης δεν επιχείρησε να κλέψει τίποτε άλλο από το κατάστημα, ούτε χρήματα, ούτε τρόφιμα, ούτε αντικείμενα αξίας τα οποία διέθετε σε αφθονία ο φούρνος.

ΦΩΤΟ: spainsnews.com


















katiousa
  • Blogroll

  • Blog Archive