Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ακροδεξιοί απειλούν εκπαιδευτικούς και στη Βέροια

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2018
 Ένα ακόμη περιστατικό απροκάλυπτης στοχοποίησης ανθρώπων της Εκπαίδευσης - Τι καταγγέλλει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας...

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με την υποκίνηση εθνικιστικών καταλήψεων σε σχολεία της χώρας από κύκλους ακροδεξιών.

Μάλιστα, η δράση των φασιστών φθάνει μέχρι και στο σημείο να στοχοποιούνται ανοιχτά εκπαιδευτικοί που αντιτίθενται στις καταλήψεις μίσους. 'Η ακόμη να στοχοποιούνται εκπαιδευτικοί με αφορμή τη γιορτή του Πολυτεχνείου (όπως για παράδειγμα στα Χανιά)!

Αντίστοιχο όμως περιστατικό έλαβε χώρα και στη Βέροια, όπου δύο καθηγητές του 4ου ΓΕΛ δέχονται απειλές από φασιστικούς και νεοναζιστικούς κύκλους που απειλούν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητά τους.

Όπως επιπλέον έχει γίνει γνωστό, τα στοιχεία των δύο εκπαιδευτικών κυκλοφορούν και σε ακροδεξιές σελίδες στα social media.

Διαβάστε τι καταγγέλλει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας για το θέμα:

"Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη διαδικτυακή, ωμή και προκλητική επίθεση που έχουν εξαπολύσει εθνικιστικοί και φασιστικοί κύκλοι εναντίον δύο συναδέλφων του 4ου ΓΕ.Λ ΒΕΡΟΙΑΣ (απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα του ενός), με αφορμή τη σθεναρή τους στάση απέναντι στα εθνικιστικά μαθητικά συλλαλητήρια που επιχειρούν να υποκινήσουν για το «Μακεδονικό ζήτημα».

Πίσω από το ηλεκτρονικό προσωπείο είναι ορατό το επαχθές πρόσωπο του φασισμού, που παλιά χρησιμοποιούσε μαζικές εκκαθαρίσεις, εξορίες και φυλακίσεις αγωνιστών και σήμερα ξανασηκώνει κεφάλι και απειλεί κάθε φωνή που του εναντιώνεται. Προσπαθεί μάλιστα να ποτίσει με το δηλητήριό του τις νεανικές συνειδήσεις, να εκμεταλλευτεί τα πατριωτικά τους αισθήματα, για να τα μπολιάσει με μισαλλοδοξία και ανιστόρητα αφηγήματα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αποκρύπτοντας τον πραγματικό εχθρό για την περιοχή μας, δηλαδή τον ιμπεριαλισμό και ειδικά τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει νέους που με το δάκτυλο υπερυψωμένο θα δείχνουν τον ύποπτο, θα στοχοποιούν, θα καταδίδουν κατά τα πρότυπα της Ναζιστικής Νεολαίας.

Η ιστορία λένε επαναλαμβάνεται. Την πρώτη φορά σαν τραγωδία, τη δεύτερη σαν φάρσα. Έτσι και σήμερα υφίστανται όλες οι γενεσιουργές αιτίες που εκτρέφουν το φίδι του φασισμού, οικονομική κρίση και εξάπλωση της φτώχειας, συνδυασμένες με μια υφέρπουσα ανεκτικότητα απέναντί του (κωλυσιεργία της δίκης της Χρυσής Αυγής, ποινικοποίηση της αντίστασης απέναντι της κλπ).

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ευθύνη και χρέος κάθε φωτισμένου δασκάλου είναι να διδάσκει την ιστορική αλήθεια, να αποκαλύπτει τα σχέδια του φασισμού, να μεταλαμπαδεύει στους μαθητές του τις αξίες της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ελευθερίας, του αγώνα για τα δικαιώματά τους .

Τις ελευθερίες που κατακτήσαμε ως εκπαιδευτικοί και ως λαός δεν τις εκχωρούμε.

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ"


.alfavita
  • Blogroll

  • Blog Archive