Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Δέκα χρόνια κάθειρξη στην καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού!

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2018
Πρόκειται για την υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον προ διετίας όταν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη, με την αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση να της διατηρεί την ελευθερία. Χθες κρίθηκε ένοχη μόνο για την απάτη (η πλαστογραφία παραγράφηκε) αλλά η ποινή έφτασε στα...
10 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο και έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια των δύο δικαστηρίων η 53χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε’ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτή την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το, τότε, ΔΣ του Σταθμού παραπλανήθηκαν και τη διόρισαν από το 1996. Από τότε μέχρι και τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η πράξη της, καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για τα οποία η υπεράσπιση τόνισε πως «τα εργάστηκε αυτά τα χρόνια» ενώ προστέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και σχετικές εκθέσεις.

«Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση» τόνισε η 53χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια της απολογίας της χθες, «Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο και είπε πως ο διορισμός της πίστευε πως θα της έδινε μια λύση. Ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία», κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε.













koutipandoras.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive