Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Fake News το κατέβασμα και κλέψιμο σημαίας από "Αλβανούς" στην Κρήτη

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2018
Δύο άντρες, κατέβασαν από τον ιστό την Ελληνική σημαία και την έκλεψαν, στην περιοχή Δαφνές στο Ηράκλειο. Το ζήτημα της fake αναπαραγωγής, έχει να κάνει με...
την εθνική ταυτότητά τους.

Ένα βίντεο κυκλοφόρησε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε αρκετά blogs και ενημερωτικά sites, υπό τον τίτλο "Αλβανοί κατέβασαν και έκλεψαν την Ελληνική σημαία".


Το επίμαχο βίντεο με τον ενδεικτικό και μη διασταυρωμένο τίτλο που τελικά διαψεύσθηκε:Το όλο περιστατικό έγινε στην περιοχή Δάφνες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι δύο άνδρες εμφανίζονταν να ανεβαίνουν σε ιστό και να κατεβάζουν τη σημαία και εν συνεχεία να αποχωρούν με όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση. Διάφορα ρεπορτάζ που επικαλούνταν μαρτυρίες, ανέφεραν δε, πως οι άνδρες ήταν αλβανικής καταγωγής και έκαναν οικοδομικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια όμως είχαμε... ανατροπή στην όλη ιστορία μιας και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του τοπικού Flashnews.gr από τις αστυνομικές αρχές, τα άτομα που κατέβασαν την σημαία στις Δαφνές δεν προέρχονται από την Αλβανία αλλά από άλλη χώρα της Ευρώπης.

Οι δράστες που πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό αναχώρησαν πάντως από το Ηράκλειο καθώς πέταξαν χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

Νεότερη ενημέρωση από τις αρχές αναφέρει πως οι δύο άνδρες που απεικονιζονται παραπάνω ήταν Γάλλοι φοιτητές που είχαν έρθει στη χώρα μας για εκπαιδευτική εκδρομή μαζί με ακόμη 36 συμφοιτητές τους και αναχώρησαν για την πατρίδα τους. Το όχημα ήταν νοικιασμένο, ενώ τα κίνητρα τους διερευνώνται.

Και όπως φαίνεται, κάποιοι βιάστηκαν να τους βαφτίσουν "Αλβανούς" για να εκμεταλλευτούν τη χρονική συγκυρία μετά τη δολοφονία Κατσίφα, και να εξυπηρετήσουν τα δικά τους "συμφέροντα".


www.news247.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive