Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Μαρόκο: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν δυο τουρίστριες

Posted by Β.Π. Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2018
Φρίκη προκαλεί το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τζιχαντιστές και στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός δύο τουριστριών από Δανία και Νορβηγία στο Μαρόκο.
Αν και δεν δείχνει την στιγμή του φόνου οι φωνές των εκτελεστών των δύο τουριστριών κόβουν την ανάσα μαζί δε, με τον τρόπο που κραδαίνουν το μαχαίρι.
Στο ...
ανατριχιαστικό ντοκουμέντο φαίνεται ένας άνδρας με ένα μεγάλο μαχαίρι στα χέρια να αποκεφαλίζει την άτυχη 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν από τη Δανία  φωνάζοντας «είναι θέλημα του Αλλάχ».
Στο ίδιο βίντεο, όπως αναφέρει η Daily Mail,  οι δράστες ακούγονται επίσης να λένε πως η δολοφονία των δυο τουριστριών είναι πράξη εκδίκησης για τα αεροπορικά πλήγματα των δυτικών στη Συρία. «Αυτό είναι για τη Συρία. Ιδού τα κεφάλια των θεών σας. Αυτή είναι εκδίκηση για τα αδέρφια μας στη Χατζίν» ακούγεται να λέει ένας από τους τζιχαντιστές.
Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν από τη Δανία και η 28χρονη Μάρεν Ούλαντ από τη Νορβηγία ήταν φοιτήτριες και βρίσκονταν στο Μαρόκο για διακοπές. Τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.
Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία των δυο γυναικών, ωστόσο πολλοί οπαδοί του δεν έχασαν ευκαιρία να πανηγυρίσουν στα social media το θάνατό τους. Το Twitter και το YouTube έσπευσαν να το κατεβάσουν μόλις εμφανίστηκε.
Η μαροκινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις υπόπτους τους οποίους καταζητούσε. Οι αρχές είχαν δηλώσει πως ένας ύποπτος που συνελήφθη στο Μαρακές την Τρίτη ήταν μέλος μιας οργάνωσης μαχητών, χωρίς να κατονομάζουν την οργάνωση.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας δήλωσαν πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες. Το βίντεο, το οποίο θεωρείται πως έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο, θυμίζει πολύ εκείνα του Ισλαμικού Κράτους με την εκτέλεση ομήρων.
Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκου επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του. (Αυτό το βίντεο καταργήθηκε επειδή παραβαίνει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του YouTube.)

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive