Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2018
Στον ανακριτή κατέθεσε ο ιατροδικαστής- τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου...
το πόρισμά του για τις αιτίες θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή.

Τα λακτίσματα που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στην τζαμαρία ήταν καθοριστικά για το θάνατό του άτυχου Ζακ Κωστόπουλου.

"Γνωρίζουμε τον μηχανισμό θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ήταν οι πολλαπλές σοβαρές κακώσεις στην κεφαλή του. Δεν διαπιστώθηκε προϋπάρχουσα καρδιακή παθολογία. Δεν διαπιστώθηκε χρήση ουσιών. Πρώτα συνέβη η ισχαιμία και μετά το πνευματικό οίδημα", είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Παρασκευής στον News 24/7 στους 88,6.

Ο κ. Τσαντίρης είχε μιλήσει και πριν λίγες ημέρες επαναλαμβάνοντας πως στον Ζακ Κωστόπουλο δεν εντοπίστηκε "καμία τοξική ουσία, ούτε είχε κάποια νόσο". Σημείωνε πως και οι τρεις ιατροδικαστές τεκμηρίωσαν το σύνολο των ευρημάτων και δεν αρκέστηκαν σε μία βιαστική διάγνωση.

"Τα νεκροτομικά ευρήματα συνδέονται με την πραγματική αιτία θανάτου, τα τραύματα αποτέλεσαν την αιτία για το καρδιακό επεισόδιο, δέχτηκε πολλαπλές πλήξεις. Όλα, σε συνδυασμό με πόνο και αιμορραγία του προκάλεσαν διέγερση, που επέφερε τον θάνατο. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παθαίνει κρίσεις πανικού, δεν πεθαίνει", είπε ο ιατροδικαστής.

Απαντούσε δε και στον δικηγόρο του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη ο οποίος αμφισβήτησε το πόρισμα, απευθύνοντας το ερώτημα: "Θα είχαμε αφήσει αδιερεύνητη την τετραυδροκαναβινόλη; Διερευνήθηκε το σύνολο των ουσιών, αν είχε πάρει ηρωίνη, μεθαδόνη δεν θα μπορούσε να κάνει την πράξη. Αν είχε πάρει διεγερτικές ουσίες, οι αντιδράσεις του θα ήταν διαφορετικές. Ο θάνατός του συνδέεται με τα νεκροτομικά ευρήματα".

Υπενθυμίζεται ότι οι ιατροδικαστές στη δική τους έκθεση ανέφεραν ότι ο 33χρονος πέθανε από ισχαιμικoύ τύπου επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με πολλαπλά τραύματα.

Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία
Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Παρασκευή, 21η Σεπτεμβρίου 2018, ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, χωρίς να είσαι σαφές, πώς και γιατί βρέθηκε εκεί, με τις πρώτες αναφορές της αστυνομίας να κάνουν λόγο για "ληστεία από άτομο που κρατούσε μαχαίρι" κάτι που στην πορεία ανατράπηκε. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ παράλληλα, δέχτηκε άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και από ένα ακόμη άτομο, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη. Μετά την απολογία του στον ανακριτή συνελήφθη και αντιμετώπισε κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη (κακούργημα) και επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμέλημα) και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη κίνησή του ήταν να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας. Μετά τις νέες αποκαλύψεις όμως, το κατηγορητήριο ενδέχεται να αλλάξει.

Το τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της εκείνης της Παρασκευής στο κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας παραμένει ασαφές.

Στο πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να βγει εμφανίζονται δύο άνδρες -ο κοσμηματοπώλης και ένας ακόμη που αναζητείται από τις Αρχές- να του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, με άλλους περαστικούς να κοιτάζουν το περιστατικό αμέτοχοι. Ανάλογες κατηγορίες με τον κοσμηματοπώλη αντιμετωπίζει και ο δεύτερος άνδρας.

Σε ένα δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται ο άνδρας αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο να δέχεται και άλλη μία επίθεση με κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο, πριν σηκωθεί. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιείται βίαια από άνδρες της αστυνομίας. Για τη δράση των ανδρών της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.

news247
  • Blogroll

  • Blog Archive