Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Δικαίωση ενός Ήρωα: επεδίωξαν να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ Υπολοχαγό που σκοτώθηκε για να σώσει Φαντάρους!

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018
Με Αυτοθυσία έσωσε την ζωή των φαντάρων αλλά και δεκάδες εργαζομένους, αφού πάνω από το υπόγειο φυλάκιο βρίσκονταν τα τότε γραφεία μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας...


Κατέρρευσε η ΣΚΕΥΩΡΙΑ κράτους-Στρατού-κυβέρνησης που επιχείρησαν να του φορτώσουν την ευθύνη, αποκρύπτοντας ότι είχαν Προμηθευτεί προβληματικά πυρομαχικά!

Διαβάζουμε: Δικαίωση για την οικογένεια του υπολοχαγού της Εθνικής Φρουράς Χαράλαμπου Χαραλάμπους εννιά χρόνια μετά τον χαμό του, όταν θυσιάστηκε από έκρηξη οπλοβομβίδας για να σώσει τέσσερις στρατιώτες σε υπόγειο φυλάκιο. Δικαστήριο στη Λευκωσία, που εκδίκασε υπόθεση αγωγής της οικογένειάς του, αποφάσισε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε ελαττωματικό υλικό και όχι σε λανθασμένο χειρισμό και επιδίκασε συνολικές αποζημιώσεις ύψους 105 χιλιάδων ευρώ.

Ο Χαράλαμπος σκοτώθηκε στις 5/11/2009 σε υπόγειο φυλάκιο κατά τη διαδικασία παραλαβής του υλικού. Σε κάποια στιγμή ρώτησε τους τέσσερις παριστάμενους στρατιώτες αν γνωρίζουν τι υλικό φρουρούν και προσπάθησε να τους δείξει πώς λειτουργεί η οπλοβομβίδα. Όταν πήγε να τη βάλει στη θέση της ακούστηκε κάποιος θόρυβος και προαισθανόμενος τον κίνδυνο έδιωξε τους στρατιώτες και έσφιξε την οπλοβομβίδα πάνω του με αποτέλεσμα αυτή να εκραγεί και να τον σκοτώσει.

Όπως ανέφερε η μητέρα του Δήμητρα Χαραλάμπους, από τότε άρχισε μια «εκστρατεία» απόδοσης ευθύνης στον γιο της, ενώ όπως αποδείχθηκε, η έκρηξη οφειλόταν σε ελαττωματικό υλικό. Συνεπεία του περιστατικού, αχρηστεύτηκαν δύο χρόνια μετά όλες οι οπλοβομβίδες, ενώ ανάλογος αντίκτυπος υπήρξε και στην Ελλάδα.

Η μητέρα του έκανε λόγο για «πόλεμο» που δέχθηκε η οικογένεια από διάφορους κρατικούς λειτουργούς για το θέμα των ευθυνών, με αποτέλεσμα οι γονείς του 29χρονου θανόντα και η αδελφή του να καταχωρήσουν το 2011 αγωγή στο Δικαστήριο Λευκωσίας. Αρχικά υποβλήθηκε ένσταση ότι η οικογένεια δεν είχε έννομο συμφέρον αφού ο Χαράλαμπος ήταν νυμφευμένος, ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά και το 2015 άρχισε η εκδίκαση της αγωγής. Χθες, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Λευκωσίας κ. Νικόλαος Γ. Σάντης εξέδωσε την απόφασή του, αποδεχόμενος την εκδοχή των εναγόντων, ότι η οπλοβομβίδα ήταν ελλαττωματική και επικίνδυνη για την ασφάλεια των μελών της Εθνικής Φρουράς.

Η απόφαση καταλήγει σε αποζημιώσεις για το ποσό των €35.000 για κάθε ενάγοντα (σύνολο €105.000) πλέον νόμιμο τόκο και έξοδα. Το δικαστήριο αποδέχτηκε τη μαρτυρία των εναγόντων και του εμπειρογνώμονά τους Αντώνη Σιακαλλή, ότι η αιτία του τραγικού θανάτου του αξιωματικού οφειλόταν σε αμέλεια των υπευθύνων της Εθνικής Φρουράς, που κατέληξε σε παραβίαση του Άρθρου 2 του Συντάγματος που προστατεύει το δικαίωμα της ζωής.

diktiospartakos
  • Blogroll

  • Blog Archive