Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΛΑΜΙΑ: Ανακοίνωση-καταγγελία Συντονιστικού Μαθητών για τα εθνικιστικά συλλαλητήρια

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2018
Δείτε την ανακοίνωση-καταγγελία εκ μέρους του Συντονιστικού Μαθητών Λαμίας για...
τις κινητοποιήσεις στα σχολεία για το Μακεδονικό:

«ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ
ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ»

«Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στα social media μία ανάρτηση που καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Οι φασίστες όχι μόνο κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου αλλά και υπογράφουν το κάλεσμά τους ως «Συντονιστικό Μαθητών Λαμίας». Όπως όμως μπορεί να δει ο καθένας μόνο μαθητές δεν είναι αυτοί που σχολιάζουν και κοινοποιούν.

Το πραγματικό Συντονιστικό Μαθητών Λαμίας, το οποίο φέτος και πέρυσι στηρίχθηκε από μαθητές και 15μελή και προσπάθησε να οργανώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλα τα προβλήματα των σχολείων μας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου για το Λύκειο κ.α. δεν έχει καμία σχέση με τα φασιστικά συλλαλητήρια.

Καταδικάζουμε ξεκάθαρα, όπως άλλωστε και το Συντονιστικό Μαθητών Αθήνας και όλα Συντονιστικά Μαθητών της Ελλάδας με ανακοινώσεις τους, τις εκδηλώσεις μίσους απέναντι στους άλλους λαούς. Φυσικά και είμαστε ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών επειδή βοηθάει τους Αμερικάνους να βάλουν μια ακόμα χώρα, την ΠΓΔΜ, στο στρατιωτικό οργανισμό του ΝΑΤΟ που ευθύνεται για δεκάδες πολέμους ανά τον κόσμο αλλά και επειδή αναγνωρίζει την ανύπαρκτη «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα.

 Αυτό όμως δε σημαίνει ότι συμφωνούμε με όσους θέλουν αλλαγή συνόρων, διεκδικούν εδάφη άλλων κρατών (όπως υπονοούν τα συνθήματα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», «Βόρειος Ήπειρος γη ελληνική» κλπ), θεωρούν εχθρούς μας τους Αλβανούς, τους κατοίκους της ΠΓΔΜ και των άλλων γειτονικών χωρών, τους πρόσφυγες και μετανάστες που στο κάτω – κάτω αντιμετωπίζουν όπως κι εμείς τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Με δυο λόγια, ζητάνε πόλεμο κι αυτό συμφέρει μόνο τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή που θέλουν να δουν για μια ακόμη φορά τους λαούς των Βαλκανίων να σκοτώνονται για τα κέρδη τους. Καλούμε όλους τους μαθητές, τα 15μελή και 5μελή να πουν μαζί μας:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ»

Συντονιστικό Μαθητών Λαμίας


mag 24
  • Blogroll

  • Blog Archive