Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του ακροδεξιού Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία και συναντήθηκε με....
τον νέο υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης,  Ερνέστο Αραούχο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Πομπέο κατονόμασε τη Βενεζουέλα, την Κούβα και τη Νικαράγουα ως χώρες που δεν συμμερίζονται κοινές δημοκρατικές αξίες.
«Έχουμε μια ευκαιρία να εργασθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον εναντίον αυταρχικών καθεστώτων», δήλωσε ο Πομπέο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Βραζιλίας.
Σε ευχετήριο τουίτ προς τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας, λίγο μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ έγραψε «οι ΗΠΑ είναι μαζί σας».
Ο 63χρονος πρώην γερουσιαστής και στρατιωτικός  δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να ακολουθήσει πολιτική παρόμοια με του Ρεπουμπλικανού προέδρου σε ό,τι αφορά το κλίμα ή το Μεσανατολικό.
Χθες, στο διάγγελμά του προς το έθνος, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Μπολσονάρο δεσμεύτηκε ότι «θα σεβαστεί τη δημοκρατία, θα αποκαταστήσει την τάξη και θα κυβερνήσει για την ειρήνη και την ευημερία του λαού της χώρας».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Blogroll

  • Blog Archive