Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Θάνατος ντελιβερά: "Δεν είναι δυστυχήματα, είναι δολοφονίες"

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019
Οι διανομείς εξακολουθούν να πεθαίνουν την ώρα της δουλειάς τους. Ολα όσα είπε στον news247 στους 88,6, το μέλος της...
επιτροπής αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης, Νίκος Κτενάς. Η απάντηση του Ανδρέα Νεφελούδη.

Ο Νίκος Κτενάς, μέλος της επιτροπής αγώνας διανομέων Θεσσαλονίκης, μίλησε στον news247 στους 88,6 για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και τους συνεχείς θανάτους εργαζομένων.

Ιδού τι τόνισε: "Τα προβλήματα θα συνεχίζονται, οι μνημονιακές πολιτικές μας έχουν ρίξει σε αυτήν την κατάσταση, εμείς τα δυστυχήματα τα ονομάζουμε δολοφονίες ένοχοι είναι οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις.

Δουλεύουμε με δικά μας μηχανάκια και εξοπλισμό, παίρνουμε 3-4 ευρώ την ώρα μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε γρήγορα τις παραγγελίες. Οποιος διαμαρτύρεται, ξυλοκοπείται.

Σχετικά με τον εξοπλισμό, το προεδρικό διάταγμα αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένοι οι εργοδότες να μας τον παρέχουν. Στην εγκύκλιο του υπ. εργασίας αυτό παραλείπεται. Είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και τα καύσιμα κάτι που δεν υπάρχει στην εγκύκλιο. Οπως και τα ασφάλιστρα της μηχανής. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας ενώ χθες είχαμε το 12ο δυστύχημα- δολοφονία".

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης είπε: "Καλό είναι να μην τζογάρουμε στους θανάτους, ακούστηκαν ανακρίβειες. Η ιστορία με τους διανομείς είναι άγρια και με μεγάλα προβλήματα. Οι μόνοι σύμμαχοί τους είμαστε εμείς, να μην δημιουργούν αντιπαράθεση. Δεν υπάρχει καμία ασάφεια στην εγκύκλιο. Εχουμε ξεκινήσει ευρύτατο διάλογο με τους εργαζόμενους και σύντομα θα νομοθετήσουμε τα στοιχεία που αναφέρονται στην εγκύκλιο.

Η εγκύκλιος ήταν μια οδηγία στο ΣΕΠΕ για να ξέρουν τι ελέγχουν. Πρέπει να δίνονται τα μέσα ατομικής προστασίας και να θέσουμε τις προδιαγραφές για ορισμένα ζητήματα όπως τα γάντια. Δεν είναι ένα εύκολο πεδίο, είναι αχαρτογράφητο. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αντίπαλός τους είναι η κακή νομοθετική ρύθμιση και οι εργοδότες τους".











news247
  • Blogroll

  • Blog Archive