Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis προχώρησε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η Επόμενη Μέρα». Η έμπειρη δημοσιογράφος του δικαστικού σημείωσε πως «υπήρξε λογαριασμός που δόθηκε στις ελληνικές αρχές και αφορά πρώην υπουργό και πορεία χρήματος από την Ελβετία στην Αμερική».
«Στην συνάντηση στη Βιέννη στις...
αρχές Δεκεμβρίου δόθηκαν από το FBI δύο λογαριασμοί του προσώπου στην Ελβετία, ο ένας που έστελνε και ο άλλος που δεχόταν. Τα στοιχεία έχουν παραληφθεί από τις ελληνικές αρχές ωστόσο πρέπει αυτό να γίνει με επίσημο τρόπο. Στην Ελλάδα είναι πιο αυστηρά τα πράγματα από ότι στις ΗΠΑ», είπε και πρόσθεσε: «Η διαδικασία είναι ένα μείζον θέμα διότι η συνταγματική τάξη είναι πολύ σημαντική όταν μιλάς για πολιτικούς» ωστόσο αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ότι «πήγε ένας προστατευόμενος μάρτυρας εδώ και δυο μήνες, και μίλησε για βαλίτσες στα χέρια του Μανιαδάκη που έφευγαν σε υπουργούς, που ήθελε να χειραγωγήσει».
Παράλληλα η κ. Παπαδάκου σημείωσε πως ο Νίκος Μανιαδάκης λειτουργούσε ως σύμβουλος υπουργών ενώ είχε αποδεδειγμένη σχέση με την Novartis. Μάλιστα επικαλέστηκε σχετικά έγγραφα που δεν μπορεί να τα διαψεύσει, καθώς υπάρχουν συμβάσεις ύψους 120.000 ευρώ. Δηλαδή ο άνθρωπος που συμμετείχε στον σχεδιασμό της πολιτικής του φαρμάκου, ήταν ταυτόχρονα συνεργάτης της εταιρείας, που έχει παραδεχτεί αθέμιτες πρακτικές.
«Υπάρχουν βίντεο νομίμως μαγνητοσκοπημένα, έγγραφα που περιγράφουν τη σχέση του κ. Μανιαδάκη με τη Novartis. Ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος, συνεργάτης της τρόικα και  έχει περιγράψει ένα προς ένα τα φάρμακα και τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων», σημείωσε η κ. Παπαδάκου. Αναφερόμενη στα βίντεο, σημείωσε πως είναι μέσα από τη Novartis και είναι αποκαλυπτικά. Ενδεικτικά σημείωσε πως σε ένα από αυτά, αξιωματούχος της εταιρείας ρωτάει αν έχει τακτοποιηθεί η υποχρεώση προς συγκεκριμένο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive