Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Έφτασαν στην Βενεζουέλα 933 τόνοι φάρμακα από την Κούβα και την Κίνα

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019
Σύμφωνα με το πρακτορείο Prensa Latina, ο υπουργός υγείας της Βενεζουέλας Carlos Alvarado ανακοίνωσε την Πέμπτη 14 Φεβουαρίου την άφιξη 933 τόνων φαρμάκων και ιατρικών εφοδίων από...
την Κίνα, την Κούβα, την Παναμερικάνικη Οργάνωση υγείας (PAHO) και ορισμένες άμεσες αγορές από το Υπουργείο.

Ο υπουργός, από το λιμάνι La Guaira, στην πολιτεία του Vargas, διευκρίνισε ότι το φορτίο με συνολικά 64 κοντέινερ με ιατρικές προμήθειες έφτασε στην  Βενεζουέλα παρά τον οικονομικό πόλεμο και το μπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει στο εξωτερικό η Μπολιβαριανή Εξουσία. Να θυμίσουμε πως η Ισπανία με την καθοδήγηση των ΗΠΑ μπλοκάρισε αποστολή φαρμάκων προς την Βενεζουέλα και η Βουλγαρία με την βοήθεια της ΣΙΑ μπλοκάρισε τους λογαριασμούς της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων όπως έγραψε το Ατέχνως με αποκλειστικότητα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς ότι τα περισσότερα από τα φάρμακα και υλικά προέρχονται από συμφωνίες συνεργασίας με την Κούβα και την Κίνα όπως επίσης από το ταμείο της PAHO.
Επίσης τόνισε ότι το Υπουργείο έκανε κάποια «άμεσες αγορές» στη διεθνή αγορά με εταιρείες που δεν έχουν αποκλειστεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το φορτίο που παρέλαβε την Πέμπτη περιέχει περισσότερα από 18 εκατομμύρια μονάδες φάρμακα μεταξύ των άλλων αναισθητικά, εμβόλια, αντιβιοτικά, θρεπτικά συστατικά για έγκυες γυναίκες, αντιπυρετικά, αναλγητικά κ.α αλλά και ιατρικό εξοπλισμό με τα ανταλλακτικά του. Η αξία του φορτίου είναι 25 εκατομμύρια ευρώ.












atexnos

  • Blogroll

  • Blog Archive