Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Προσλήφθηκε σε πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» για να συμπληρώσει τα ένσημα για τη σύνταξη… Η καρδιά του δεν...
άντεξε.  Άφησε την τελευταία του πνοή στη «μάχη» για το μεροκάματο. Ένας ακόμα εργαζόμενος στους δήμους πέθανε εν ώρα εργασίας. Ο εργαζόμενος Αθηνιώτης Όμηρος, 66 χρονών, είχε προσληφθεί στο Δήμο Ελευσίνας από προγράμματα του ΟΑΕΔ ως …«ωφελούμενος».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, σε ανακοίνωση του για το τραγικό γεγονός αναφέρει:

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι ωφελούμενοι όπως τους ονομάζουν, αλλά φτηνοί εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα, στην υπηρεσία του κράτους.

Ήθελε να συμπληρώσει τα ένσημά του για να συνταξιοδοτηθεί.

Εντατικοποίηση, περικοπές στις προληπτικές εξετάσεις των ταμείων ασφάλισης, χρόνια ανεργία, άγχος για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, μεροκάματα – ψίχουλα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλεια για το αύριο, πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα οδηγούν σε επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο.

Ο συνάδελφος αν και είχε προσληφθεί τον Οκτώβριο του 2018, δεν είχε έρθει σε επαφή με τον γιατρό εργασίας προκειμένου να κάνει προληπτικές εξετάσεις πριν του ανατεθούν καθήκοντα. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή για την κυβέρνηση και τους δημάρχους.

Συνάδελφοι, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, αφού η κυβέρνηση επανεξετάζει από μηδενική βάση τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα και όλοι πλέον ξέρουμε ότι θα τα πετσοκόψει.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του δήμου να δώσει άμεσα εντολή για τον προληπτικό έλεγχο της υγείας όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις».













imerodromos

  • Blogroll

  • Blog Archive