Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Βρέθηκε η σορός του Mahir Mete Kul

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019
Βρέθηκε η σορός του αγνοούμενου από τις 24 Μαρτίου, Τούρκου φοιτητή Mahir Mete Kul, μετά από πολυήμερες αναζητήσεις στον Έβρο.

"Η αντίσταση μας, η αλληλεγγύη μας και...
η υπεράσπιση μας, μας έφεραν τη σορό του Mahir Mete Kul" αναφέρει σε ανακοίνωση του Τουρικό Λαικό Μέτωπο Ελλάδος

"Μετά από πολυήμερες αναζητήσεις από την 24 Μαρτίου 2019, βρέθηκε τελικά η σορός του Mahir Mete Kul, γιος της Ünzile Araz, η οποία είναι μέλος του συλλόγου TAYAD"

"Ως αποτέλεσμα των πιέσεων τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα και της δημοσιοποίησης του θέματος, βρέθηκε το παιδί μας"

"Μετά τις διαδικασίες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, θα παραδοθεί η κηδεία του στην οικογένεια μας"

Ο Mahir Mete Kul αγνοείται από την Κυριακή (24 Μαρτίου), όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε με τους φίλους του αναποδογύρισε στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο.

"Ο Kul ήταν φοιτητής στο τμήμα ηλεκτρ. Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Beykent της Κών/πολης και προσπάθησε να εγκαταλείψει την Τουρκία λόγω των διώξεων.

Ο Kul πέρασε 10 μήνες στη φυλακή με κατηγορίες για τρομοκρατία λόγω της συμμετοχής του σε διαμαρτυρίες που διεξήχθησαν από την ομάδα Επαναστατική Νεολαιας στα Λυκεία. (Liseli Dev-Genç).

Πριν πέντε μήνες και εν αναμονή της δίκης, βγήκε από τη φυλακή και του επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Υπηρχε κίνδυνος για να καταδικαστεί.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου η βάρκα αναποδογύρισε και από τότε ο Kul αγνοείται. Ο φίλος του σώθηκε και ενημέρωσε τις ελληνικές αστυνομικές αρχές και την οικογένεια του για το περιστατικό.

avgi

  • Blogroll

  • Blog Archive