Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

-Η τράπεζα των ΗΠΑ, Citibank έχει μπλοκάρει την πληρωμή 300.000 δόσεων ινσουλίνης, μια εγκληματική ενέργεια που αφορά 450.000 ασθενείς, γράφει η...
αμερικάνικη εφημερίδα Orinoco Tribune.
-Το εργαστήριο BSN Medical με έδρα την Κολομβία ενώ έχει πληρωθεί για 2.000.000 χάπια για την μαλάρια αρνείται να τα παραδώσει.
-Η Ελβετική τράπεζα UBS AG έχει μπλοκάρει την μεταφορά χρημάτων της Βενεζουέλας για την αγορά φαρμάκων από τον Παναμερικάνικο Οργανισμό Υγείας PAHO.
-Η κυβέρνηση της Βενεζουέλα δημοσιοποιεί πως εταιρίες φαρμάκων όπως η Pfizer και η «γνωστή» μας Novartis αρνούνται να πουλήσουν φάρμακα και άλλα φαρμακευτικά είδη.

Δύο επιστήμονες Αμερικάνοι Mark Weisbrot και Jeffrey Sachs στην έκθεση τους με τίτλο « Η υπόθεση της Βενεζουέλας», που δημοσιεύτηκε στο Κέντρο Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας CEPR διαπιστώνουν τα παρακάτω:

-Οι περιορισμοί του εμπάργκο έχουν κοστίσει μεταξύ 2017 και 2018 πάνω από 40.000 θανάτους

-Περίπου 80.000 ασθενεις με HIV δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα φάρμακα από το 2017.

-16.000 νεφροπαθείς δεν έχουν κάνει την αιμοκάθαρση που χρειάζονται.

-16.000 ασθενείς καρκίνου δεν έχουν πάρει τα φάρμακα που χρειάζονται.

-4.000.000 διαβητικοί ασθενείς και ασθενείς με μεγάλη πίεση δεν παίρνουν ινσουλίνη και φάρμακα κατά της πίεσης.

– Οι περιορισμοί έχουν μειώσει την παραγωγή πετρελαίου μόνο το 2019 κατά 36,4%. Αυτό με την σειρά του θα εντείνει την ανθρωπιστική κρίση.

-Έχουν καταστήσει δυσκολότερη την εύρεση φαρμάκων και αυξήσει τον κίνδυνο για αρρώστιες και θνησιμότητα.

-Συντέλεσαν σε δραματική πτώση της παραγωγής τον Αύγουστο του 2017 γεγονός που έχει επιπτώσεις σε όλο τον πληθυσμό.

-Αν οι περιορισμοί συνεχιστούν αμείωτοι και το 2019 τότε η συνέπεια θα είναι χιλιάδες ακόμη θάνατοι που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

-Οι περιορισμοί είναι αυτής της έκτασης και έχουν τέτοιες συνέπειες που έρχονται σε σύγκρουση με τις συμφωνίες της Γενεύης και της Χάγης για «συλλογική τιμωρία» και θεωρούνται εγκλήματα πολέμου.

Οι επιστήμονες συμπληρώνουν πως η πολιτική των ΗΠΑ, που είναι αντίθετη με το καταστατικό του Αμερικάνικου Οργανισμού ακόμη και με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, εναντίον της Βενεζουέλας, προκαλεί την κρίση στην χώρα και στερεί τους κατοίκους της από απαραίτητα φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, τροφή και άλλα απαραίτητα εφόδια εισαγωγής.

Είναι « μια άκαρδη, παράνομη και εσφαλμένη πολιτική, που προκαλεί πολύ πόνο στους κατοίκους της Βενεζουέλας», καταλήγουν.

Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους, δυστυχώς όμως ο Διεθνής Τύπος κοιτάει αλλού, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, πως δεν ξέρει. Είναι υπεύθυνος για την αποσιώπηση των εγκληματικών περιορισμών ενάντια στον λαούς.

Η επίθεση των ΗΠΑ με όλα τα μέσα εναντίων του λαού της Βενεζουέλα αλλά και της Κούβας και της Νικαράγουα δείχνουν την φύση του ιμπεριαλιστικού συστήματος που μπροστά στο κέρδος και στα συμφέροντα δεν έχει όρια.

Με εμπάργκο και περιορισμούς, με προσπάθειες πραξικοπήματος, με διορισμούς μαριονέτας, αλλού με πολέμους και βομβαρδισμούς βασανίζουν και εκμεταλευονται τους λαούς, τους ασθενείς, τα μικρά παιδιά. Παίρνει την μορφή γενοκτονίας η λύσσα τους για την επιβολή των συμφερόντων των μονοπωλίων που υπηρετούν. Η συμπαράσταση με τους λαούς που αυτή την στιγμή δέχονται την επίθεση του ιμπεριαλισμού είναι το λιγότερο που θα μπορούσε ο κάθε αγωνιστής να προσφέρει.















atexnos.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive