Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Η βλάβη σε μηχανή λεωφορείου ήταν το πτώμα κρυμμένου μετανάστη...

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2019
Ενα μακάβριο εύρημα περίμενε χθες το πρωί τον οδηγό υπεραστικού λεωφορείου στο Αγρίνιο, όταν, αφού εντόπισε πρόβλημα στο...
όχημα, το οδήγησε σε τοπικό συνεργείο όπου ανακαλύφθηκε η σορός άτυχου άνδρα περίπου 30 ετών ασιατικής καταγωγής, πιθανόν από το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν, που είχε κρυφτεί ανάμεσα στο σασμάν και στο διαφορικό.

Το τουριστικό λεωφορείο έφτασε στο Αγρίνιο το βράδυ της Κυριακής από το Βελιγράδι. Είχε γερμανικές πινακίδες και πιθανότατα ο άτυχος άνδρας να θεώρησε ότι είχε τελικό προορισμό τη Γερμανία και έτσι κρύφτηκε ώστε να περάσει τα σύνορα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός του προήλθε από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις αναθυμιάσεις, ενώ αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή ώστε να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια.

Ο οδηγός του λεωφορείου αντιλήφθηκε κάποιο πρόβλημα στην αλλαγή των ταχυτήτων και πήγε σε συνεργείο κοντά στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Τότε οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν τον νεκρό, για τον απεγκλωβισμό του οποίου ακολούθησε πολύωρη επιχείρηση από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες είπαν σε τοπικά μέσα του Αγρινίου ότι δεν έχουν αντικρίσει ανάλογο θέαμα, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή μηχανικών για να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο ανέπαφη απομάκρυνση της σορού από το όχημα. Οι αστυνομικές έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του άνδρα ασιατικής καταγωγής συνεχίζονται.

Εκτός από τους πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγονται στη Μεσόγειο ή χάνονται σε τροχαία δυστυχήματα μέσα σε οχήματα διακινητών σε Ελλάδα και Τουρκία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χάσει τη ζωή τους με ανάλογο τρόπο μέσα σε φορτηγά, αποτελώντας τις παράπλευρες απώλειες της πολιτικής Ευρώπη-φρούριο.













efsyn

  • Blogroll

  • Blog Archive