Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Πριν λίγες μέρες η εικόνα των έφιππων αστυνομικών που έσερναν με σχοινί έναν Αφροαμερικανό συλληφθέντα είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Μερικές μέρες μετά βγήκε ανακοίνωση σύμφωνα με...
την οποία «δεν υπάρχει λόγος να γίνει έρευνα».

Στις αρχές του Αυγούστου έκανε τον γύρο του διαδικτύου μια εικόνα που έμοιαζε βγαλμένη από ταινία αμερικανικού εμφυλίου ή μία οποιαδήποτε ταινία που αναδεικνύει το θέμα του ρατσισμού: Έφιπποι αστυνομικοί στην πόλη Γκάλβεστον στο Τέξας έσερναν με σχοινί έναν Αφροαμερικανό, δεμένο με χειροπέδες, που είχαν συλλάβει. Ο 43χρονος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για παράνομη είσοδο σε ιδιωτικό χώρο. Όχι για κάποιο ειδεχθές έγκλημα άξιο τέτοιας αντιμετώπισης.

Οι αντιδράσεις για αυτή την κίνηση ήταν πολλές. Η οικογένεια του Ντόναλντ Νίλι, όπως λέγεται ο συλληφθείς, δήλωσαν πως είναι άστεγος με διανοητικά προβλήματα και ότι οι αστυνομικοί τον μεταχειρίστηκαν σαν ζώο. Μερικές μέρες αργότερα, βγήκε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει στοιχείο που να εγείρει ποινική έρευνα».

Συμπέρασμα; Ένα περιστατικό άκρως ρατσιστικό και απάνθρωπο, μπαίνει στο αρχείο και παραμένει ατιμώρητο.










kar.org.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive