Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Εργαζόμενοι Google: «Δεν συνεργούμε στην αντιπροσφυγική θηριωδία»

Posted by KINIMA DEN PLIRONO EU Παρασκευή, Αυγούστου 16, 2019
Περισσότεροι από 350 υπάλληλοι της Google υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς την εταιρεία, απαιτώντας από αυτήν να μην συνεργάζεται με τις αμερικανικές τελωνειακές και συνοριακές υπηρεσίες, καθώς και με την κρατική υπηρεσία για τους πρόσφυγες, λόγω της κακομεταχείρισης των προσφύγων στα νότια σύνορα της χώρας και για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τις παραπάνω υπηρεσίες ότι...
φυλακίζουν τους αιτούντες άσυλο, χωρίζουν τα παιδιά από τους γονείς και ότι έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα κατάχρησης και κακομεταχείρισης που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 7 παιδιών σε στρατόπεδα κράτησης.

«Αυτές οι καταχρήσεις είναι παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ανήθικες από κάθε άποψη» σημειώνουν.

Μάλιστα, φέρνουν το παράδειγμα της συνεργασία της IBM με τους ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος «για να κατανοήσουμε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην αυτοματοποίηση της άγριας, μαζικής θηριωδίας».

«Η ιστορία είναι ξεκάθαρη: Η ώρα να πούμε ΟΧΙ είναι τώρα. Αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί. Είναι παράλογο η Google ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογική εταιρεία, να υποστηρίξει υπηρεσίες που κλείνουν σε κλουβιά και βασανίζουν ευάλωτους αθρώπους. Και δεν είμαστε μόνοι. Ο κόσμος παρακολουθεί και τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Στεκόμαστε μαζί με τους εργάτες και τους νομικούς όλης της βιομηχανίας που απαιτούν από αυτήν να αρνηθεί την παροχή τεχνικής υποστήριξης της μαζικής θηριωδίας», προσθέτουν.


tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive