Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Μαζικό συλλαλητήριο φοιτητών ενάντια στην αστυνομική καταστολή (Φωτογραφίες)

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2019
Μαζική πορεία φοιτητών στην Αθήνα, ενόψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ενάντια στην αστυνομική καταστολή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Με συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας και κατά της κατάργησης του ασύλου...
ολοκληρώθηκε το μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι φοιτητές έδωσαν ραντεβού στις 12:00 στα Προπύλαια, από όπου πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή και το Πολυτεχνείο. 
Φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν μια δυναμική απάντηση στην αστυνομική καταστολή για τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το «λουκέτο» που επέβαλλε η Σύγκλητος πανεπιστήμιου ενόψει της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Την ίδια ώρα, επεκτείνεται το κύμα καταλήψεων σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού και των εκδηλώσεων για την 17 Νοέμβρη. Παράλληλα διαμαρτύρονται για το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (μείωση εισακτέων, διαγραφές φοιτητών κ.ά.), αλλά και για την κατάργηση του ασύλου.
Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε τρεις φωτορεπόρτερ στο ύψος της Βουλής. Επίσης προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές σε καταστήματα στη Βουκουρεστίου. Όταν η πορεία έφτασε στο ύψος της Βουλής, σημειώθηκε ένταση μεταξύ ομάδας αγνώστων και φωτορεπόρτερ. Οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα της Βουκουρεστίου, ενώ τρεις φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν ελαφρά.









Ρεπορτάζ: Alfavita.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive