Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Οι νoσοκομειακοί γιατροί κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2020
Για «εμπαιγμό» και «κοροϊδία» εγκαλούν την κυβέρνηση οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αφορμή τις προσλήψεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) σημειώνει, πως...
«δύο μέρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαβεβαίωσε ότι ήδη κάνουμε ότι χρειάζεται για να θωρακιστεί η Δημόσια Υγεία και έκανε λόγο για προσλήψεις γιατρών, μία μέρα μετά τη “δραματική έκκληση” του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που καλούσε τους γιατρούς “να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, στην προκήρυξη που τρέχει για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η οποία λήγει την Κυριακή 15/3, δεν υπάρχει ούτε μία (1) θέση επικουρικού γιατρού.
Δεν υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς».
Επιπλέον, «αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία λήγει ξεκινώντας από τον Μάρτιο μέχρι 30/9, παρατείνει τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες και δεν προσλαμβάνει τους γιατρούς των οποίων η θητεία έχει λήξει το προηγούμενο διάστημα και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους περιμένοντας να περάσει… το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
Τέλος, πέρα από γενικόλογες αναφορές για πρόσθεση κρεβατιών στις ΜΕΘ δεν δεσμεύονται για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν τα 100 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν:
    • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
    • Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προσληφθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
    • Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.
Σχολιάζοντας σε ανάρτησή του την απουσία γιατρών από την προκήρυξη, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, σημειώνει:
«Υπουργέ κ. Κικίλια, ΠΡΟΧΘΕΣ κάνατε "δραματική έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές" να προσέλθουν για τις 2000 επικουρικές θέσεις.
ΣΗΜΕΡΑ μαθαίνουμε πως σε αυτές τις 2000 θέσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ για γιατρούς.
Είστε σοβαροί ;
Κοροϊδευόμαστε μάλλον, έ ;».

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive