Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μην βάζετε ταφόπλακα στο χωριό μου, για 2,30 ευρώ!!!

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010
πηγή: Ανάρτηση σε forum του capital


Η εταιρία ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ κλείνει την είσοδο του οικισμού Θεολόγου στη Φθιώτιδα για να εισπράττει 2,30 ευρώ διόδια!!
Το θράσος τους έφτασε μέχρι του σημείου να το πετύχουν με εισαγγελική εντολή, επικαλούμενοι ψεύτικες δικαιολογίες περί επικινδυνότητας του σημείου!!

Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και φρίξτε
Η εταιρία ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ είναι η πρώτη αποικιοκρατική επιχείρηση που καταδικάζει ένα ολόκληρο χωριό 800 κατοίκων!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΣΙΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προς όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα:

Σήμερα 14 / 06 /2010 ο σύλλογος επαγγελματιών Θεολόγου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαλεσίνας κ. Μιχάλη Φουρλεμάδη και του έθεσε το θέμα του αποκλεισμού του οικισμού από την πρόσβαση στον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο στο ύψος του 123ου χλμ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπου μέχρι σήμερα υπήρχε ημικόμβος εισόδου – εξόδου.
Ο αποκλεισμός με μπάρες, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής 11/ 06/ 2010 από συνεργεία της εταιρίας ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, η οποία έχει αναλάβει ως ιδιώτης εργολάβος την εκμετάλλευση των διοδίων και τη συντήρηση του οδικού δικτύου.
Σημειώνεται ότι ως λόγος αποκλεισμού εμφανίζεται η επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω ανοικτής αριστερής στροφής, που δεν επιτρέπει την δημιουργία επίσημου ημικόμβου. Δεν απαντά κανείς όμως στο ερώτημα, αν ο δρόμος που πρέπει τώρα κάποιος να ακολουθήσει για να πάει στο Θεολόγο, είναι ασφαλής…
Ως επαγγελματίες της περιοχής θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός αυτός, από την εταιρεία ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, ουδεμία σχέση έχει με την προστασία των οδηγών. Είναι απλά ακόμη ένας αποκλεισμός του εθνικού δικτύου, προκειμένου η εταιρεία να εισπράξει περισσότερα χρήματα από τα διόδια που βρίσκονται δύο χλμ παρακάτω.

Ο αποκλεισμός αυτός δημιουργεί ισχυρό πρόβλημα στις μετακινήσεις τόσο των μονίμων κατοίκων του Θεολόγου, όσο και των 5.000 οικιστών του πρότυπου Οικοδομικού συνεταιρισμού ΟΣΜΑΕΣ. Δεδομένου ότι οι άκτιστες μερίδες του συνεταιρισμού σήμερα ανέρχονται στις 4.000, αντιλαμβάνεται κανείς, τι τεράστιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει η περιοχή σε λίγα χρόνια, που οι οικιστές θα είναι ακόμη περισσότεροι.
Ο υπάρχων επαρχιακός δρόμος, που μένει ως λύση για την πρόσβαση στον Θεολόγο, είναι παλαιός, στενός, άνευ φωτισμού, με πολύ επικίνδυνες στροφές και περνά μέσα από κατοικημένη περιοχή (οικισμός Προσκυνά), πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα τους ιδιοτελείς και στυγνούς κερδοσκοπικούς λόγους της εταιρίας ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ΄.
Και δεν την ενδιαφέρει βεβαίως καθόλου για τα ατυχήματα που θα γίνουν στον ήδη επιβαρυμένο από τις νταλίκες επαρχιακό δρόμο, που στέλνει τώρα τα οχήματα με αυτή της την πράξη..

Σημειώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Φουρλεμάδης είναι εκλεγμένος με το καθολικό ποσοστό 85,15% στις τελευταίες εκλογές, πράγμα που αποδεικνύει και την ομόνοια όλων των κατοίκων σε οποιονδήποτε επιβουλευτεί την σωματική ακεραιότητα και τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών της Μαλεσίνας!

Για όλα τα παραπάνω:

Ο σύλλογος επαγγελματιών Θεολόγου, με την πλήρη υποστήριξη των 800 κατοίκων, των 5.000 οικιστών του συνεταιρισμού ΟΣΜΑΕΣ, των 6.000 κατοίκων του δήμου Μαλεσίνας και με την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου κ. Μιχάλη Φουρλεμάδη:

- Αντιδρά στον αποκλεισμό του δρόμου από την εκμεταλλεύτρια εταιρία,
- ζητά το άμεσο άνοιγμα του υπάρχοντος ημικόμβου, μέχρι να βρεθεί ασφαλής και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα (πιθανολογεί και την διάνοιξη του ήδη υπάρχοντος επαρχιακού δρόμου ώστε αυτός να γίνει ασφαλής)
και ενημερώνει ότι θα καταφύγει σε όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών της περιοχής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κοτσιομίτας Σταύρος

Τηλ. Επικοινωνίας. 6972 69 42 63

Βοηθήστε μας να μη γίνει αυτό το έγκλημα
Βοηθήστε το Θεολόγο μας να επιζήσει...
  • Blogroll

  • Blog Archive