Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Απεργιακό προσκλητήριο χτες με «ελεύθερα» διόδια

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010
πηγή: Ριζοσπάστης

Στις Αφίδνες
Το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων σε παλλαϊκό ξεσηκωμό χτες πήρε τη μορφή συμβολικού αποκλεισμού σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα.

«Στη σφαγή των δικαιωμάτων μας απαντάμε με απεργία στις 23 Ιούνη»! Με αυτό το σύνθημα γραμμένο σε ένα τεράστιο πανό που στήθηκε χτες το απόγευμα στα διόδια της Ελευσίνας υποδέχονταν για περίπου δύο ώρες δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ τους οδηγούς που έφταναν εκεί. Στις 5 το απόγευμα τα διόδια «απελευθερώθηκαν», ώστε να περνάει ο κόσμος χωρίς να πληρώνει το χαράτσι που έχουν επιβάλει κυβερνήσεις και μεγαλοκατασκευαστές. «Ελεύθερα διόδια για το λαό. Μην ανέχεστε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Ολοι στην απεργία του ΠΑΜΕ, στις 23 Ιούνη, για να δώσουμε απάντηση», καλούσαν τους οδηγούς οι συγκεντρωμένοι. Ενα κάλεσμα που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση με δεκάδες κορναρίσματα επιδοκιμασίας, με χέρια που έβγαιναν απο τα παράθυρα για να πάρουν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και σε πολλές περιπτώσεις με φράσεις όπως «Μπράβο παιδιά, θα είμαστε όλοι μαζί σας στις 23 Ιούνη. Δεν πάει άλλο».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στα διόδια των Μαλγάρων και της ΛεπτοκαρυάςΠιερίας, με σημαντική συμμετοχή, παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Τις μπάρες των διοδίων σε Πυργετό, Μακρυχώρι και Μοσχοχώρι άνοιξαν χτες, για τρεις ώρες, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στα Μάλγαρα
Στις Αφίδνες, τις κόρνες των οδηγών που επιβράβευαν την κινητοποίηση συνόδευαν οι ήχοι των «συναγερμών» που έχουν τα κουβούκλια, δείχνοντας έτσι την αντίθεση. Από τη μία, οι οδηγοί που κόρναραν και φώναζαν «οι Εθνικές δεν είναι ιδιωτικοί δρόμοι, είναι δρόμοι των πατεράδων μας και δικοί μας» και, από την άλλη, ο συναγερμός που ειδοποιούσε για τα αυτοκίνητα που περνούσαν χωρίς να πληρώνουν και τα χαμένα κέρδη.

Κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό δέχτηκαν χτες και όσοι περνούσαν από τα διόδια του Σπαθοβουνίου, του Κιάτου και της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Κινητοποίηση έγινε, μεταξύ άλλων, και στα διόδια της Θήβας, όπου παραβρέθηκε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


Στον Πυργετό Λάρισας
  • Blogroll

  • Blog Archive