Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι Τρικαλινοί που αντιδρούν στην πληρωμή των διοδίων συγκεντρώθηκαν χθες στο «Αχίλλειον»

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010

πηγή: Τρικαλινά Νέα

Ο τίτλος του θεατρικού έργου του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την κίνηση πολλών Ελλήνων πολιτών που αντιτίθεται στην πληρωμή των διοδίων για τη χρήση των εθνικών δρόμων.
Χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον» πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση Τρικαλινών πολιτών αλλά και επαγγελματιών (κυρίως αυτοκινητιστών) που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Χρ. Σταμόπουλος που συμμετέχει στην κίνηση, δυστυχώς οι σταθμοί των διοδίων φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια αφού η Πολιτεία παραχώρησε το δικαίωμα σε ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες.
Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι μπαίνουν διόδια ακόμα και σε δρόμους που δεν είναι σε καλή κατάσταση, με την λογική ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση και την ανακατασκευή τους.
Μάλιστα ο κ. Σταμόπουλος έκανε λόγο και για παραβίαση του Συντάγματος για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στην ίδια τους τη χώρα, ενώ κάλεσε τους οδηγούς να μην πληρώνουν
Σε κείμενο που ήδη έχει συνταχθεί από Τρικαλινούς που αντιδρούν στην πληρωμή των διοδίων, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «μπορεί στον Νομό μας να μην έχουμε ακόμη διόδια. Θα μας τα βάλουν με την Ε-65, όπως ετοιμάζονται να βάλουν διόδια το καλοκαίρι και στην Εγνατία Οδό. Το πρόβλημα των διοδίων αφορά κι εμάς τους Τρικαλινούς, αφού τα χρυσοπληρώνουμε κάθε φορά που οδεύουμε προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Λάρισα – Βόλο.
Τα διόδια πυκνώνουν ραγδαία σ’ όλη την Επικράτεια και μπλοκάρουν την κυκλοφορία των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους τη χώρα! Ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες, με τις πλάτες των κυβερνήσεων, παραβιάζουν τα συνταγματικά μας δικαιώματα και μας χαρατσώνουν ληστρικά.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων και εργαζομένων της χώρας κατά των διοδίων συνεχώς εντείνονται. Αντιδρούμε γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό. Καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες. Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Διαμαρτυρόμαστε γιατί τα διόδια επιβαρύνουν περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και επαγγελματιών της χώρας. Να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων».
  • Blogroll

  • Blog Archive