Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!»

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010

Άρνηση πληρωμής διοδίων;
Το σοβαρό θέμα της άρνησης πληρωμής των διοδίων έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς οι δράσεις των οργανωμένων πολιτών εδώ έχουν (πλέον) έναν ακόμη λόγο να γίνουν πιο έντονες. Εδώ και καιρό λοιπόν είναι ήδη προγραμματισμένες μια σειρά από δράσεις που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέσουν και πάλι ως πρώτο θέμα τα διόδια, αναμένοντας και νέες αυξήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο (2010). Αναφέρουμε τις πιο σημαντικές που τελούνται από την οργάνωση πολιτών ενάντια στα διόδια.
Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!»
Ίσως η σημαντικότερη δραστηριότητα κατά των διοδίων που έχει προγραμματιστεί ποτέ, καθώς σε μία ημέρα θα ανοίξουν οι μπάρες των διοδίων σε ολόκληρη τη διαδρομή της Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου (2010). Πιο συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένο το άνοιγμα των μπαρών των διοδίων για μία ώρα στις Αφίδνες στις 7:30 πμ., στη Θήβα 8:15, στην Τραγάνα 8:55, στην Πελασγία 10:45, στο Μοσχοχώρι (Βόλος) και το Μακρυχώρι (Λάρισα) 11:55 (τοπική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Βόλου στις 11:30), στα Τέμπη (στάση στις 2:10 μμ.), στον Πυργετό και την Λεπτοκαρυά 1:55 μμ. και 2:26 μμ. αντίστοιχα, με τον σταθμό διοδίων της Θεσσαλονίκης ως τελευταίο στις 5:21 μμ. Η κάθε τοπική επιτροπή θα ανοίγει τα διόδια στην προκαθορισμένη ώρα του τοπικού ανοίγματος και η αναχώρηση από τον κάθε σταθμό διοδίων θα γίνεται περίπου μία ώρα μετά. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής των πολιτών κατά των διοδίων υπάρχει η σχετική φόρμα δήλωσης συμμετοχής που μπορεί να σταλεί στους διοργανωτές αυτής της πρωτότυπης κινητοποίησης μέσω e-mail (pamedeth2010@gmail.com). Την φόρμα μπορείτε να την συμπληρώσετε για να γίνετε μέλος, ακόμα και αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε στην παραπάνω κινητοποίηση. (Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com).
Άλλες δράσεις κατά των διοδίων
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια που εξαπλώνονται τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια ήταν και παραμένουν αρκετές. Την Πέμπτη 22 Ιουλίου (2010), πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά η συνέντευξη Τύπου των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια. Ο αγώνας των πολιτών ενάντια στα διόδια έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγάνας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργάνωσε μια μουσική βραδιά, που έγινε για 2η χρονιά, στις 31 Ιουλίου με τα μουσικά σχήματα On The Road και Loose Rag, ενώ τη συναυλία άνοιξε μαθητικό συγκρότημα από τον Ορχομενό. Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11:00 πμ. κάτοικοι και τοπικοί φορείς διαμαρτυρήθηκαν στην πλατεία του Μώλου (Νομός Φθιώτιδας) για τα νέα διόδια της Αγίας Τριάδας. Στις 24 Αυγούστου (2010) έγινε ανοιχτή σύσκεψη της Επιτροπής Θεσσαλίας στο Δημαρχείο του Βόλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, Φ. Ζούτος, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χ. Αρχοντής και ο Ζ. Ντελόπουλος, πρόεδρος των αυτοκινητιστών ΔΧ Μαγνησίας, που κατήγγειλε το γεγονός ότι οι αυτοκινητιστές παραμένουν δέσμιοι της επίταξης του υπουργείου Μεταφορών παρά το γεγονός ότι η απεργία τους έχει λυθεί(!) Επίσης, την Πέμπτη 26 Αυγούστου διοργανώθηκε στα Τρίκαλα πανθεσαλλική σύσκεψη κατά των διοδίων. Στις 31 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προγραμματίστηκε συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο. Οι δράσεις των πολιτών ενάντια στα διόδια όλα δείχνουν ότι κορυφώνονται κι αυτό θα προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο, τόσο στις εταιρίες που υπέγραψαν τις συμβάσεις με την απερχόμενη κυβέρνηση, όσο και στην υπάρχουσα κυβέρνηση, η οποία αναζητεί έσοδα με κάθε τρόπο.

πηγή: ΙΧ auto
  • Blogroll

  • Blog Archive