Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σε κλοιό διαδηλωτών από μεθαύριο η 75η ΔΕΘ

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μεθαύριο Παρασκευή και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα και λόγω του ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Το χορό των κινητοποιήσεων θα ανοίξουν μεθαύριο στις 18:00 οι απόστρατοι αστυνομικοί του νομού Θεσσαλονίκης, η ένωση των οποίων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας (στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 18:00 μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις: Στην Εγνατία θα γίνει η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και στην πλατεία Αριστοτέλους η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Πριν τις 19:00 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντριβανίου μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μεταξύ τους θα βρίσκονται και ξένοι ακτιβιστές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ του ΑΠΘ.

Περίπου την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Αργά το απόγευμα θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα κομβόι αυτοκινήτων. Οι οδηγοί θα περάσουν από όλα τα διόδια της Εθνικής Οδού χωρίς να πληρώσουν.

Οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές πορείες και θα καταλήξουν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου στις 21:30 ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα εγκαινιάσει την 75η ΔΕΘ.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
  • Blogroll

  • Blog Archive