Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ψήφισμα Εργατικών Κέντρων Στερεάς Ελλάδας για την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

Τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Θήβας, Λειβαδιάς, Φθιώτιδας και Β. Εύβοιας σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Χαλκίδα, συζήτησαν τις σκληρές συνθήκες που διαμορφώνει ενάντια στους εργαζόμενους η εφαρμογή του μνημονίου και διαπίστωσαν την έλευση ενός θερμού χειμώνα για την εργατική τάξη και λαό συνολικότερα.

Η σύσκεψη έγινε ενόψει και της κινητοποίησης που προγραμματίζουν για τις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Παράλληλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες αυξήσεις στα διόδια των εθνικών οδών που περιορίζουν αισθητά το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και της χρήσης του εθνικού δικτύου, υποστηρίζουν τις κινήσεις πολιτών "Δεν πληρώνω" στις εκδηλώσεις της ίδιας μέρας για το άνοιγμα των διοδίων.

Κατέληξαν, επίσης, σε ένα ψήφισμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

"Οι απολύσεις, η εντεινόμενη ανεργία, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, ο περιορισμός των εισοδημάτων, οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και το κοινωνικό περιθώριο.

Η ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό, διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, πλήττοντας καίρια το σύνολο των εργαζομένων προς όφελος της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι πρακτικές αυτές είναι αντιαναπτυξιακές και δεν οδηγούν σε διέξοδο από την κρίση και την ύφεση που διαμόρφωσαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Οι όροι του μνημονίου είναι άδικοι και στοχεύουν μονομερώς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους, επιτείνοντας την ανεργία, την ανασφάλεια και την κοινωνική αδικία
".

πηγή: Σερβιτόρος της Εύβοιας
  • Blogroll

  • Blog Archive