Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

150.000.000 ευρώ εισέπραξαν από διόδια και κατασκεύασαν μόλις το 16% του έργου

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010
"Το…αστρονομικό ποσό των 150.000.000 ευρώ έχει εισπράξει από την πληρωμή του αντιτίμου διέλευσης διοδίων τα δύο τελευταία χρόνια, η παραχωρησιούχος κοινοπραξία κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα!". Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης σε Αναφορά του Βουλευτή Αχαϊας Νίκου Ι. Νικολόπουλου, ο οποίος κατηγορεί την Κυβέρνηση για την στάση της στο ζήτημα.

«Είναι ασύλληπτο το ποσόν! Ο Υφυπουργός μού απαντά ότι αφορά στο ύψος των ακαθάριστων εσόδων που συμπεριλαμβάνουν και το κόστος λειτουργίας, αλλά το ποσόν παραμένει…προκλητικό και εξοργιστικό!

Δεν μπορεί να ανεχθεί η κοινωνία να συνεχίσει να υποφέρει για να γεμίζουν οι τσέπες των κατασκευαστικών εταιρειών, για ένα έργο που δεν έχει γίνει ακόμα και η πρόοδός του μετριέται σε… ελάχιστα ποσοστά!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Έχουμε πληρώσει 150.000.000 ευρώ γιατι;

«Ιδιαίτερα στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα, η κατασκευή του οποίου είναι σημαντική για την αύξηση του επίπεδου οδικής ασφάλειας, οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα, αφορούν περίπου στο 23% του συνολικού φυσικού αντικειμένου του έργου. Η συνολική δαπάνη των εργασιών που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα είναι της τάξης του 16% του συνόλου του έργου (από Ελευσίνα μέχρι Τσακώνα)», αναφέρει ο κ. Μαγκριώτης.

«Δηλαδή σε δύο χρόνια, έχει εκτελεστεί μόνο το 23% του έργου, ποσοστό…μηδενικό σε αντιστοιχία με τα 150.000.000 ευρώ που έχει εισπράξει για διόδια από τους πολίτες η κοινοπραξία κατασκευής του έργου. Ας βγάλει ο καθένας από εμάς τα συμπεράσματά του… Αλλά το ξαναλέω, ότι δεν θα σταματήσουμε να υποδεικνύουμε στην Κυβέρνηση ότι η θέση της είναι δίπλα στους πολίτες και όχι στο πλευρό των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν γίνει πλουσιότεροι κατά 150.000.000 για το τίποτα!» κατέληξε ο Αχαιός Βουλευτής.

πηγή: The BEST news
  • Blogroll

  • Blog Archive