Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οδός Αθηνών - Κορίνθου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

Αγαπητοί κύριοι,
Θέλω να σας συγχαρώ για τον αγώνα σας εδώ και τόσους μήνες στην ελεύθερη διέλευση στους αυτοκινητόδρομους, χωρίς την πληρωμή διοδίων. Δυστυχώς για πολλούς μήνες ήμουν και εγώ ένας απ`τους πολλούς που πληρώvουμε διόδια σε δρόμους που ιδιωτικοποιήθηκαν παράνομα. Ήθελα να κάνω την έξης ερώτηση, μιας και θα γνωρίζετε καλύτερα, τα πρώτα διόδια που συναντάμε στην έξοδο από Αθήνα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (πριν την Νέα Πέραμο) είναι παράνομα; Ρωτάω γιατί από ότι είδα στο blog σας παράνομα θεωρούνται όσα έχουν κάτω από 4 λωρίδες κυκλοφορίας, χωρίς επαρκή φωτισμό κλπ.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στον αγώνα σας και από σήμερα θα`θελα να με θεωρείτε ένα από τα μέλη σας.

Ευχαριστίες
Άκης Ρ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Γειά σου Άκη,

Τα διόδια που αναφέρεις είναι της Ελευσίνας και έχουν παραχωρηθεί στην Ολυμπία Οδό. Ο δρόμος αυτός Ελευσίνα - Κόρινθος με τις σήραγγες την διαπλάτυνση κτλ κατακευάστηκε πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, δηλαδή με τα χρήματα που πληρώνουμε όλοι μας στην εφορία, τα τέλη κυκλοφορίας, το φόρο στη βενζίνη και τα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε.
Στο τέλος του 2007 παραχωρήθηκε ο σταθμός διοδίων στην ιδιωτική εταιρεία Ολυμπία οδό με αντάλλαγμα να κατασκευάσει την Κορίνθου Πατρών.
Αυτό όμως είναι παράνομο, η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει ότι τα διόδια πρέπει να αφορούν το κομμάτι του δρόμου που δυανύουμε κάτι που δεν ισχύει αν π.χ. κάποιος πηγαίνει Αθήνα - Λουτράκι πληρώνοντας διόδια που αφορούν την κατασκευή της Κορίνθου - Πατρών που δεν χρησιμοποιεί. Οι δρόμοι αυτοί και βέβαια πρεπει να κατασκευαστούν με τα χρήματα που ήδη όλοι μας δίνουμε μέσα απο την φορολογία μας και με κανένα πρόσθετο χαράτσι.

Πέρα από το παράνομο είναι και ανήθικο να δίνουν μια εθνική οδό που έχουμε χρυσοπληρώσει σε έναν ιδιώτη. Ο ιδιώτης 3 χρόνια τώρα έχει κατασκευάσει μόλις το 17% των έργων που έπρεπε να κάνει ενώ βέβαια δεν παραλείπουν να εισπράτουν το χαράτσι και να το ακριβαίνουν σε κάθε ευκαιρία.

Σημειώστε ότι το επόμενο διάστημα στο σταθμό της Ελευσίνας θα πληρώνουν και οι δύο κατευθύνσεις. Επίσης θα μπουν πλευρικά διόδια σε όλες τις εισόδους και εξόδους πριν και μετά τον μετωπικό σταθμό έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να τον αποφύγει. Τότε θα έχουμε και πιο εμφανή την παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης. Δεν είμαστε διατεθιμένοι να χρησιμοποιούμε τον επικίνδυνο και ανασφαλή δρόμο σκοτώστρα (την παλιά "εθνική" οδό) διακινδυνεύοντας την ζωή μας.
Δεν θα μας ξαναγυρίσουν για την αδηφαγία κάποιων λαμογιών στην δεκαετία του 1950 . Βρισκόμαστε στο 2010 βρε αχόρταγοι μαυρογιαλούροι.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!!
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ!
  • Blogroll

  • Blog Archive