Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Επικίνδυνοι οι ελληνικοί δρόμοι για τα άγρια ζώα

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2011
Θύματα τροχαίων έπεσαν το 2010 τρεις αρκούδες και πέντε λύκοι στην Ελλάδα, ενώ αφθονούν τα περιστατικά σύγκρουσης αυτοκινήτων με άλλα είδη ζώων.

Η σχετική καταγγελία προέρχεται από την οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής "Αρκτούρος", η οποία τονίζει για μία ακόμη φορά την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των περιφράξεων στο οδικό δίκτυο, ώστε να εμποδίζεται η διάβαση των αυτοκινητοδρόμων από τα ζώα.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, η οργάνωση έχει αναλάβει να διοργανώσει στο Νυμφαίο και την Καστοριά, το ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου για τις Υποδομές Μεταφορών (www.iene.info) όπου θα συζητηθεί εκτενέστερα το κρίσιμο αυτό θέμα.

«Ευελπιστούμε ότι ως τότε θα αποτελούν ολοκληρωμένο έργο οι υποσχέσεις των συναρμόδιων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών Μεταφορών για την ολοκλήρωση της περίφραξης στην Εγνατία Οδό (τμήμα 4.1/Παναγιά-Γρεβενά), καθώς και ότι θα έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση για την ενίσχυση της περίφραξης στον Οδικό άξονα Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής», δηλώθηκε από τον "Αρκτούρο".

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή: Ελευθεροτυπία
  • Blogroll

  • Blog Archive