Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Ε Ρ Γ Α Τ Ο Υ Π Α Λ Λ Η Λ Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Α Ι ΓΙ ΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ

Αριστείδου 4 Τ.Κ.25100
Email : ergatik1@yahoo.gr

Aρ. Πρωτ:1521

Αίγιο 01/02/11ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣΣτη δεκαετία του 60, στα Κάτεργα της Γερμανίας και του Βελγίου τις Στοές δούλεψαν Έλληνες μετανάστες, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Σήμερα 60 χρόνια μετά οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία <<Ολυμπία Οδός>> ζουν και εργάζονται σε συνθήκες τρόμου και αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Ζούνε και εργάζονται στον τόπο τους ως μετανάστες.

Η συμμετέχουσα εταιρεία ΄΄VINCI΄΄ Γαλλικών συμφερόντων, κατασκευάστρια του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα – Πάτρα – Πύργος ως κατακτήτρια δύναμη πιστεύει πως οι Αποικιοκρατικές τακτικές την ακολουθούν παντού και πάντα. Η απαράδεκτη προκλητική και εκβιαστική συμπεριφορά της να απολύει κάθε μέρα εργαζόμενους, συνεχίζεται με τις ανοχές της κυβέρνησης που παρακολουθεί αμέτοχη ως Πόντιος Πιλάτος τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων. Αυτή η απάνθρωπη, βάρβαρη και προκλητική συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχισθεί, φθάνει πια!!!

Καλούμε την εταιρεία ΄΄VINCI΄΄ να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις, να σταματήσει τη προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκρατίας μέσα από ανθρωποθυσίες απολύσεις.

Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας & Υποδομών να παρέμβουν και να ακυρώσουν τις απολύσεις.

Είναι αδιανόητο από τη μια πλευρά η εταιρεία να κερδοφορεί εν συνεχεία και από την άλλη να στέλνουν τους εργαζόμενους στην ανεργία – την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Καμία απόλυση – Καμία αυθαιρεσία.

Να ακυρωθούν όλες οι μέχρι τώρα απολύσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Σωματείου ΓΑΛΑΡΙΑ για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

--
ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΓΑΛΑΡΙΑ"
  • Blogroll

  • Blog Archive