Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νέα πτώση βράχου σε ΙΧ στα Τέμπη, από θαύμα γλίτωσε ο οδηγός

Posted by Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011
Του Γιώργου Ρούστα

Μνήμες του παρελθόντος ξύπνησαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών από την κατολίσθηση μικρού αλλά αιχμηρού βράχου, μεγέθους 40Χ40Χ20 εκατοστών, ο οποίος έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένο –λόγω της χιονόπτωσης- επιβατικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να τραυματιστεί.
Η νέα βραχόπτωση σημειώθηκε στο 380,1 χλμ. Αθηνών-Θεσ\νίκης, ένα χιλιόμετρο ουσιαστικά μετά το σημείο, όπου είχαμε τη μοιραία πτώση βράχου, στις 17 Δεκεμβρίου 2009 και η οποία στοίχισε τη ζωή στον γενικό διευθυντή της εταιρίας, Ιταλό Σέρτζιο Σιάννι, ενώ μια άλλη σατανική σύμπτωση είναι πως ο οδηγός που τραυματίστηκε προχθές είναι επίσης υπάλληλος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.»!
Στο σημείο της πτώσης υπήρχε προστατευτικό πλέγμα, ύψους 30 μέτρων, αλλά ο βράχος έπεσε στο ενδιάμεσο του φράκτη και του στηθαίου που υπήρχε, πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Να σημειωθεί ακόμη πως οι ξένοι αλπινιστές, όταν ανέλαβαν πριν από ένα χρόνο περίπου το ξεσκαρτάρισμα της κοιλάδας, από το συγκεκριμένο σημείο αφαίρεσαν 300 κυβικά πέτρας.
Ο 28χρονος οδηγός γλίτωσε από θαύμα, καθώς ο βράχος κατέληξε στο γόνατο του, σχίζοντας μάλιστα το παντελόνι του, ενώ οι 4 συνεπιβάτες του βγήκαν σοκαρισμένοι από το ΙΧ. Η παρέα γύριζε από εκδρομή και είχε προορισμό την Κατερίνη, απ’ όπου κατάγονται όλοι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε απλή κάκωση, ενώ χθες το πρωί έλαβε εξιτήριο.

ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: «ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ»
Για «ανεπάρκεια και αδιαφορία εκ μέρους της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» κάνει λόγο, με ανακοίνωσή του το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με αφορμή τα προχθεσινά γεγονότα. Αναλυτικότερα σύμφωνα με το ΚΤΕΛ Μαγνησίας «η αργία της Καθαράς Δευτέρας ήταν ίσως μία μοναδική ευκαιρία για τους παραχωρησιούχους της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης ν' αποδείξουν πως έχουν λόγο ύπαρξης και δικαιολογούν τα χρήματα που εισπράττουν από όλους μας καθημερινά. Δυστυχώς, επιβεβαίωσαν τη θεωρία που υποστηρίζει το αντίθετο. Κραυγαλέο παράδειγμα η ανεπάρκειά τους και η αδιαφορία τους για την κατάσταση των Εθνικών Οδών και για την ασφάλεια επιβατών και οδηγών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας την Καθαρά Δευτέρα. Η έλλειψη οποιασδήποτε οργάνωσης, η απουσία προετοιμασίας αλλά και η πλήρης ανευθυνότητα είχε ως αποτέλεσμα την επικινδυνότητα του Εθνικού Οδικού Δικτύου, την παρακώλυση της συγκοινωνίας και της ομαλής κυκλοφορίας των λεωφορείων μας με άμεση συνέπεια την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και των οδηγών».

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας
  • Blogroll

  • Blog Archive