Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

















Καθαρά Δευτέρα και “κούλουμα” στα διόδια του Ρίου!

Δεκάδες αγωνιστές, μέλη των επιτροπών κατοίκων πολιτών και εργαζομένων Πάτρας ενάντια στα διόδια, βρέθηκαν στους δρόμους στην κινητοποίηση της Καθαράς Δευτέρας. Σήκωσαμε τις μπάρες για να αποχαιρετίσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες του πατρινού καρναβαλιού δηλώνοντας με τον πιο άμεσο τρόπο ότι το κίνημα μας δεν καταστέλλεται. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω μπροστά σε κανένα Ρέππα και καμιά κυβέρνηση, οργάνο των κατασκευαστικών.

Οι τρεις σχεδόν ώρες του ανοίγματος, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα, μας ενίσχυσαν με θάρρος μέσα από την παραπάνω από θετική υποδοχή που συναντήσαμε. Η πρωτοφανής κίνηση στο δρόμο πολλαπλασίασε την οργή των διερχόμενων οδηγών. Οι επευφημίες, τα επιδοκιμαστικά κορναρίσματα και η διάχυτη οργή απέναντι στο καθεστώς των κλεφτών έδειξαν τη ζωντανή υποστήριξη που συναντά κάθε μας κίνηση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η επικινδυνότητα του δρόμου οδήγησε τους υπευθύνους των διοδίων στο να κλείσουν τις τρεις από τις πέντε λωρίδες διέλευσης των διοδίων για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος σε ένα δρόμο που στενεύει επικίνδυνα αμέσως μετά το σταθμό.

Η προσπάθεια ήταν μάλλον άκαρπη, καθώς ενημερωθήκαμε για τροχαίο ατύχημα το οποίο έλαβε χώρα κοντά στο Αίγιο, ενώ η κινητοποίηση μας ήταν ακόμα σε εξέλιξη.

Μετά το χαράτσι , η καρμανιόλα Πατρών-Κορίνθου δείχνει τα δόντια της, σε ένα δρόμο, χωρίς διαχωριστική νησίδα, μιας λωρίδας κυκλοφορίας ο οποίος σε μεγάλο μερος του δεν έχει καν λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Το σταμάτημα των έργων και η ελλιπής συντήρηση δείχνει το πόσο μικρή σημασία έχεις για τα αρπαχτικά των κατασκευαστικών η ανθρώπινη ζωή.

Απέναντι στο καθεστώς που παίζει με τις ζωές μας πρέπει να υψώσουμε τη συλλογική μας αυτοοργανωμένη δράση. Η ανάπτυξη των επιτροπών στην Πάτρα και σε ολόκληρη την περιοχή είναι επιτακτική, καθώς το σύστημα που μας ζητά διόδια για τους δημόσιους δρόμους δε μας στοιχίζει μόνο σε κόμιστρα αλλά κυρίως σε αίμα στην άσφαλτο. Η οργή μας θα βρει το δρόμο στον αγώνα.
  • Blogroll

  • Blog Archive