Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Προς τον Έλληνα πολύτεκνο πολίτη, και κάθε Έλληνα πολίτη.

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011
Επιστολή απο συναγωνιστή:
Προς τον Έλληνα πολύτεκνο πολίτη, και κάθε Έλληνα πολίτη.

Το θέμα της παραβίασης του νόμου από τα όργανα της Πολιτείας είναι γνωστό από παλαιά. Δεν έχει για παράδειγμα κανείς παρά να δει τι έχει γίνει με ανομίες διαφόρων Δημάρχων. Αντίστοιχη «ασυλία» με κρατική «άγραφη εντολή» φαίνεται ότι καλύπτει και τους εργολάβους.
Το πάθημα συμπολίτη την 2/4/11 στον Ισθμό είναι ένα ακόμη στα πολλά που έχουν λάβει χώρα σε διάφορους σταθμούς διοδίων. Ας δούμε λοιπόν μαζί τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει.

1) Την 02-04-2011 και περί ώρα 17:00 βρέθηκε στον σταθμό διοδίων του Ισθμού όπου έγινε δήλωση αδυναμίας πληρωμής. Το εάν κάποιος είναι πολύτεκνος ή όχι ΔΕΝ παίζει ρόλο. Το δεδομένο είναι η αδυναμία πληρωμής.

2) Σωστά ζητήθηκε το πιστωτικό. Σύμφωνα με:
a) Την υπάρχουσα Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης (άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) προς τις εταιρείες που έχουν αναλάβει το λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων αλλά και

b) Με την φορολογική νομοθεσία όπου ρητά αναφέρεται στο Άρθρο 13 περί Αποδείξεων λιανικής πώλησης αγαθών και Αποδείξεων παροχής υπηρεσιών ότι «Ο επιτηδευματίας που τηρεί βιβλία τρίτης κατηγορίας και πωλεί αγαθά ή παρέχει υπηρεσίες με πίστωση αναγράφει στην απόδειξη και το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση του πελάτη και την ένδειξη «ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ» (Π.Δ. 186/1992, ΦΕΚ 84 Α’/26.5.1992, Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) κωδικοποιημένο μέχρι και τον ν.3522/2006),οιοσδήποτε Πολίτης που θα δηλώσει αδυναμία καταβολής του αντιτίμου των διοδίων, δικαιούται έκδοσης πιστωτικής απόδειξης παροχής υπηρεσιών.
Επομένως κάθε άρνηση έκδοσης παρόμοιου παραστατικού, είναι παράνομη.

3) Ο υπάλληλος της εταιρείας δήλωσε ότι αυτό δεν ήταν αρμοδιότητα δική του, αλλά του προϊσταμένου υπηρεσίας. Δεν μας ενδιαφέρει τίνος ευθύνη είναι η σχετική έκδοση πιστωτικής απόδειξης. Απλά την ζητάμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ που έλεγε κάποιος. Το ΤΩΡΑ σημαίνει ΑΝΕΥ καθυστέρησης.

4) Προσήλθε μερικά λεπτά αργότερα ο όποιος υπεύθυνος και ζήτησε τα στοιχεία μου για να συμπληρώσει το έντυπο αδυναμίας πληρωμής. Η απαίτηση είναι παράνομη. Ουδείς πέρα από αστυνομικό όργανο έχει δικαίωμα να ζητήσει να έχει τα στοιχεία μας.

5) Συμπλήρωση εντύπου αδυναμίας πληρωμής. Δεν έχει καμία αξία ποιος το συμπληρώνει. Η υπογραφή του έχοντος την αδυναμία σε συνδυασμό με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος είναι τα μόνα στοιχεία που δίνουμε. Η μέρα, ώρα, τοποθεσία κλπ. είναι καθαρά τυπικά στοιχεία.

6) Ο εκπρόσωπος του εργολάβου δήλωσε ότι αφού δεν του παρέχονται όλα τα προσωπικά στοιχεία (και σωστά ΔΕΝ του δίδονται), κάλεσε το όργανο της Τροχαίας. (Δικαίωμά του). Να καλέστε και εσείς την αστυνομία για το γεγονός ότι ένα απλός πολίτης σας ζητά παρανόμως τα στοιχεία σας. Δεν είναι αστυνομικό όργανο και άρα ΔΕΝ έχει αυτό το δικαίωμα. Εν συντομία, αυτόφωρο για τον τύπο που τα ζήτησε για αντιποίηση αρχής. Κακώς ο συμπολίτης μας δεν το έκανε.

7) Τότε ο προϊστάμενος κάλεσε το όργανο της Τροχαίας, επειδή θεωρούσε ότι υπάρχει παράβαση. Δεν υπάρχει παράβαση του ΚΟΚ αν δεν περάσετε τον σταθμό διοδίων.

8) Ήρθαν 2 άνδρες της Τροχαίας με στολή και ο άλλος φορώντας το φωσφορίζον γιλέκο του. Σημειώνω ότι και οι δύο ήταν ασκεπείς, δηλαδή δεν φορούσαν πηλίκιο. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Τα διακριτικά τους φαινόντουσαν; Κάθε όργανο έχει διακριτικά που πρέπει να μπορούμε να τα διαβάσουμε. Η απόφαση αυτή έχει παρθεί από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Ελ. Οικονόμου από τις αρχές του 2010. Ο αριθμός μητρώου (αλλά όχι και το όνομα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί), θα εμφανίζεται στον ώμο (ή και στο κράνος) κάθε αστυνομικού. Αυτό σημαίνει ότι αν ΔΕΝ είναι εμφανίσιμα καλούμε το 100. Σε πρώτη φάση μπορούμε να θεωρήσουμε ότι δεν είναι καν όργανα. Γράφω σε πρώτη φάση γιατί θα πρέπει να δείξουν ταυτότητες, άρα και στοιχεία.

9) Τότε ο τροχονόμος αυτός ζήτησε επίμονα να μετακινηθεί το αυτοκίνητο προς τα εμπρός (άρα να περάσει το σταθμό διοδίων) για να δώσει κλήση. ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ περνάμε. Το αντίθετο. Τονίζουμε στο όργανο ότι μόλις υπέπεσε στο αδίκημα της παρότρυνσης σε απείθεια κατά των νόμων του κράτους, βαρύτατο πειθαρχικό αδίκημα εκ μέρους του με το οποίο μπορεί και να αποταχθεί από το σώμα.

10) Ο υπεύθυνος τροχονόμος δήλωσε μετά από αυτό ότι ούτως ή άλλως έχω υποπέσει στην παράβαση της παρακώλυσης κυκλοφορίας. Και πάλι μιλάμε για παραβίαση βασικών αρχών. Η ψευδής και άνευ βάσης κατηγορία για παράβαση ποινικού νόμου αποτελεί βάναυση καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός που προκαλεί την καθυστέρηση είναι η εταιρεία που παρανόμως αρνείται την έκδοση πιστωτικού παραστατικού.

Δηλώνουμε στο όργανο ότι για όλα τα ανωτέρω καλούμε την αστυνομία και ζητάμε προστασία από ΕΠΙΟΡΚΟ όργανο της τάξης. Με δυο λόγια δεν μιλάμε ξανά μαζί του και καλούμε την αστυνομία. ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

11) Ο αστυνομικός ή ο τροχονόμος ΔΕΝ είναι εφορία ούτε φυσικά μπορούν να κάνουν το ΣΔΟΕ. Μπορούμε να καλέσουμε εμείς το ΣΔΟΕ είτε να ζητήσουμε να το καλέσουν ΑΥΤΟΙ που είναι ότι καλύτερο. Αν το πετύχουμε έχουμε απίστευτο πλεονέκτημα αφού η τροχαία/αστυνομία αναγνωρίζει ότι πρόκειται περί φορολογικού αδικήματος εκ μέρους της εταιρείας και ΟΧΙ της δικής τους αρμοδιότητας.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΜΟΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ (δες 2a & 2b).

12) Κάλεσα το 100. ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ. Μόλις φτάσει η αστυνομία εξηγούμε την επιορκία του οργάνου και ζητάμε να γίνει αγωγή εναντίον του (αν θέλουμε) για επιορκία. Ζητάμε από την αστυνομία που έχει επιληφθεί του συμβάντος να καλέσει το ΣΔΟΕ. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να τους δείξουμε ότι είμαστε νομοταγείς εμείς και φορολογικώς παράνομοι αυτοί.

13) Οι υπάλληλοι των διοδίων άρχισαν να διαμαρτύρονται σε τυχόν σύλληψη γιατί δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουν την θέση τους, επειδή υφίσταται κίνδυνος για την ασφαλή λειτουργία του σταθμού. Ας το δούμε αυτό. Ο νόμος ΔΕΝ τους ξεχωρίζει. Αν έχεις υποπέσει σε αυτόφωρο αδίκημα συλλαμβάνεσαι. Ο αστυνομικός οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα. Τι είναι δηλαδή ο σταθμός διοδίων και αποτελεί εξαίρεση για αδικήματα? Δεν πτοούμαστε και ζητάμε προσαγωγή. Αλλιώς δηλώνουμε ότι θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στα ποινικά δικαστήρια εναντίον των επιληφθέντων αστυνομικών για άρνηση τελέσεως καθήκοντος (κοινώς απόταξη από το σώμα). Αν σας πουν για εντολή ανωτέρων πείτε τους ότι κάθε αστυνομικός είναι προσωπικά υπεύθυνος για τις πράξεις ή παραλείψεις του (πειθαρχικό δίκαιο αστυνομικού, άρθρο 1).

14) Οι αστυνομικοί έκοψαν κλήση χωρίς να περάσω τα διόδια παρανόμως. Όμως, η συγκεκριμένη παράβαση του ΚΟΚ έχει συνδεθεί με τα ποινικά αδικήματα άρθρου 290 (Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών), 291 (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών) και 292 (Παρακώλυση συγκοινωνιών). Να τονίσουμε ότι η έκδοση ψευδούς κλήσης αποτελεί λόγο αυτοφώρου σύλληψης του συμπολίτη μας!!!

Αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου για παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για γκάφα ολκής για την οποία μπορεί ο παθών να ζητήσει αποζημιώσεις. Ταυτόχρονα με ποινική αγωγή κατά του οργάνου που εξέδωσε την κλήση ζητάμε την απόταξή του από το σώμα.

15) Διοίκηση τροχαίας Νέας Περάμου. Εδώ είτε πάμε εμείς, ή βάζουμε κάποιο δικηγόρο να καλέσει τηλεφωνικά τον επικεφαλής. Με δυο λογάκια του λέει τα παραπάνω. Και ο επικεφαλής ή το τραβάει και κινδυνεύει να πάει σπίτι του ή τα μαζεύει και γίνεται προσεκτικότερος και για το μέλλον.
16) Αν πάμε οι ίδιοι δεν πολυμιλάμε αλλά καταθέτουμε εγγράφως πολλά από τα παραπάνω (ανάλογα με τι ταιριάζει) με αίτηση και παίρνουμε Αριθμό Πρωτοκόλλου. Πάνω στην αίτηση θα φαίνονται ως αποδέκτες επίσης οι:

Προεδρία Δημοκρατίας

Βουλή των Ελλήνων

Υπουργείο Προστασίας Πολίτη

Συμβούλιο της Ευρώπης για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Και μιλάμε σαφώς για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ που προήλθαν από τις ενέργειες των συγκεκριμένων οργάνων. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ. Γράφουμε και τα άλλα, αλλά το σημαντικό είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

17) Επειδή το πράγμα χοντραίνει και ο όποιος διοικητής το ξέρει όταν διαβάσει που θα αποστείλετε αυτό το κείμενο με τον δικό του αριθμό πρωτοκόλλου να είστε σίγουροι ότι θα τα μαζέψει. Είναι πιθανόν να μην το παραλαμβάνει. Τότε πείτε του ότι θα το στείλετε με κλητήρα. Θα το πάρει θέλει δεν θέλει. Και θα πρέπει να απαντήσει ως επίσης οφείλει.

Αγαπητοί συμπολίτες είναι δεδομένο ότι το «σύστημα» έχει όρια πέρα από τα οποία δεν είναι διατεθειμένο να πάει. Κάνοντας σαφές ότι θα πάτε για απόταξη όσους χειριστήκαν την υπόθεση και ότι θα αποζημιωθείτε για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το πράγμα θα ξεφύγει.

Ο ίδιος ο νόμος με την εισηγητική έκθεση θέση βάσει της οποίας η ΜΗ πληρωμή διοδίων είναι ποινικό αδίκημα θα γυρίσει εναντίον τους.
  • Blogroll

  • Blog Archive