Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

3ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει μετεξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό κίνημα εναντίον της εκχώρησης των κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες, είναι προϊόν της παρούσας καπιταλιστικής κρίσης και της ανάπτυξης νέων μορφών μιας γενικευμένης πάλης της εργατικής τάξης αλλά και κατεστραμμένων μικροαστικών στρωμάτων ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Συνδέεται άρρηκτα με τις ιστορικά διαμορφωμένες συνθήκες και προμετωπίδα του αγώνα μας έγινε το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ», ενσωματώνοντας στο ζήτημα των διοδίων, το ποια κοινωνική τάξη θα πληρώσει το χρέος του κεφαλαίου.

Το πανελλαδικό επιβεβαίωσε τις αρχές του κινήματος που υιοθετήθηκαν στο 2ο πανελλαδικό μας:
1. Παλεύουμε για κατάργηση όλων των διοδίων. 2. Σαν κύρια μορφή δράσης μας είναι το «δεν πληρώνουμε διόδια» σαν μερικότερο χαρακτηριστικό του «δεν πληρώνουμε την κρίση τους». 3. Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους. 4. Στο κίνημα μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν εκτός από φασίστες και ρατσιστές. 5. Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων και ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή. Προσθέτοντας σε αυτά: 6. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 7. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ 8. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ 9. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ 10.ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Στη απόφαση ενσωματώνεται αυτούσια η εισήγηση που έγινε ενάντια στον ρατσισμό και το φασισμό:

«Όλοι γίναμε μάρτυρες είτε συμμετέχοντας στην απεργιακή διαδήλωση στις 11 Μαΐου, είτε βλέποντας στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση τις σκηνές βίας και ασύλληπτης βαρβαρότητας που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ προς τους διαδηλωτές.

Η δολοφονική αυτή επίθεση, έδειξε για μια ακόμα φορά το ανάλγητο και σκληρό προσωπείο της κυβέρνησης, που γυρεύοντας θύματα και τραυματίες ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων, στόχευσε να τρομοκρατήσει για να κάμψει την αντίδραση του λαού.

Την ίδια στιγμή φασιστικές συμμορίες κυνηγούσαν, χτυπούσαν, μαχαίρωναν ανυπεράσπιστους μετανάστες, θεωρώντας τις πράξεις τους ως το υπέρτατο πατριωτικό τους καθήκον, για να "καθαρίσει η χώρα".

Βιαιότητες βέβαια, που επαναλαμβάνονταν με μεγάλη συχνότητα και στο παρελθόν, πότε με τη μορφή λεηλασιών μαγαζιών, με πυρπολήσεις χώρων λατρείας, με ξυλοδαρμούς, με τον εκφοβισμό μικρών παιδιών.

Το κράτος θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες που το βαρύνουν για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει, υπέθαλπε και υποθάλπει αυτές τις φασιστικές ομάδες, γιατί στοχοποιούν τους μετανάστες ως τους υπαίτιους για όλα τα δεινά της χώρας, για την εξαθλίωση που βιώνουν.

Η δυσαρέσκεια δηλαδή και η οργή του κόσμου διοχετεύεται συνειδητά στο πρόσωπο των μεταναστών. Το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται κι όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, ο φασισμός ανθεί σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης, ανεργίας, φτώχειας, ανασφάλειας.

Αγανακτισμένοι πολίτες "φωνάζουν" για την αύξηση της εγκληματικότητας, την ανεργία,...τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς, συντάξεις, χτυπά λυσσαλέα διαδηλωτές, καταργεί θέσεις εργασίας, συγχωνεύει σχολεία και νοσοκομεία εξαθλιώνει τις ζωές των ανθρώπων.

Οι μετανάστες εξαναγκάστηκαν ν' αφήσουν τον τόπο τους, επιζητώντας την ελπίδα που χάθηκε στις κατεστραμμένες τους χώρες απ' τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ...ποιων άλλων;....των δυτικών!!

Το σύστημα λοιπόν που τους εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο, τους αντιμετώπισε ως το πιο φτηνό εργατικό δυναμικό, γρήγορα αναλώσιμο και κυρίως ανασφάλιστο. Όχι βέβαια τυχαία! Μ΄αυτό τον τρόπο δρομολόγησε και δρομολογεί τους όρους για την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων μας, των χαμηλών μεροκάματων.

Ακόμα και οι μηχανισμοί καταστολής που δημιουργούνται για τους μετανάστες, ανοίγουν το δρόμο για μελλοντική χρήση τους απέναντι σε εργασιακές διεκδικήσεις που θα προκύψουν.

Οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν κατά τις ορέξεις τους, μια και είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Ανήκουν όμως κι αυτοί στην εργατική τάξη, κι εκμεταλλεύονται απ' τα καπιταλιστικά κράτη με το χειρότερο τρόπο.

Άρα ο εχθρός είναι κοινός. Τα προβλήματα κοινά.

Το σύστημα γεννά πολέμους, φόβο, άνεργους κι εξαθλιωμένους, ζωή χωρίς αξιοπρέπεια, εκμετάλλευση, φασισμό και ρατσισμό.

Οι έννοιες Ελευθερία και Αλληλεγγύη ,είναι έννοιες από φύση ενάντιες στο φασισμό...αντιφασιστικές!

Ένα κίνημα λοιπόν που αναπτύσσεται και έχει αυτές ως βασικές αρχές κι αξίες, είναι ξεκάθαρο πως παλεύει να διώξει το μίσος, την εκμετάλλευση και την ξενοφοβία.

Γι' αυτό υποστηρίζουμε: " Καμιά ανοχή στο φασισμό και σε όσους τον υποθάλπουν".»
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Οργανωνόμαστε με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, απορρίπτοντας μορφές οργάνωσης που συνδιαλέγονται με τους αλλοτριωμένους μηχανισμούς της εξουσίας που αναπαράγουν ιεραρχικές δομές με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική προσαρμογή στο υπάρχον σύστημα.

Θεμέλιο της συγκρότησης μας είναι οι τοπικές επιτροπές και οι ανοικτές συνελεύσεις. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται στις ανοικτές συνελεύσεις, που πρέπει να γίνονται κάθε εβδομάδα.
Η ιστορία του κινήματός μας δείχνει ότι χωρίς την πανελλαδική δράση και συγκρότηση θα ήταν αδύνατον να υπάρξει.
Μέλος του κινήματος είναι κάθε ένας που αποδέχεται τις αρχές του κινήματος και συμμετέχει στις δράσεις του.
Όλα τα μέλη του κινήματός μας είναι μέλη του πανελλαδικού και έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τοπική επιτροπή και συνέλευση.
Η τακτική εβδομαδιαία συνέλευση, για κάθε θέμα που προκύπτει, καθορίζει και μοιράζει αρμοδιότητες στα μέλη της, μέχρι την επόμενη συνέλευση, όπου γίνεται έλεγχος δράσεων, καθορισμός θεμάτων και επανακαθορισμός αρμοδιοτήτων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Κάθε τοπική επιτροπή θα ορίσει δυο έως τρία μέλη της για να συμμετέχουν στον πανελλαδικό συντονισμό της δράσης μας και την ανάληψη της ευθύνης έναντι του κινήματος για κάθε έκτακτο γεγονός. Τα αιρετά αυτά μέλη είναι ανακλητά ανά πάσα στιγμή από την τοπική συνέλευση. Το συντονιστικό είναι ανοικτό και δικαίωμα να συμμετέχουν έχουν όλα τα μέλη των επιτροπών.
Το συντονιστικό συγκαλείται μια φορά το μήνα τουλάχιστον και έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων. Το συντονιστικό είναι ανοικτό για όλα τα μέλη των επιτροπών.

Blog και εφημερίδα
Κάθε επιτροπή θα ορίσει ένα μέλος για τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας .
Το blog μας εκφράζει αυτό το πανελλαδικό χαρακτήρα και θα αναβαθμιστεί ώστε να αποτυπώνεται καλύτερα η δράση και κάθε τοπικής επιτροπής. Κάθε επιτροπή ορίζει υπεύθυνο για την ενημέρωση του blog για τις δραστηριότητες της και τις αποφάσεις της.
Το κίνημά μας απορρίπτει τη δημιουργία τοπικών blog ή ηλεκτρονικών forum που ενδυναμώνουν τον τοπικισμό και αποδυναμώνουν τη συζήτηση που πρέπει να αναπτύσεται μέσα στις συνελεύσεις.
  • Blogroll

  • Blog Archive