Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011


Μπαλάκι φαίνεται να είχαν κάνει 3χρονο αγοράκι απο στρατοπεδο συγκεντρωσης μεταναστων σε ξενωνα ΜΚΟ και πάλι πίσω...
(από http://stin-press-a.blogspot.com/) μεσω Ιντιμιντια

(26 Ιουλ) 3χρονο αγοράκι κρατείται στο Κέντρο του Φυλακίου!

Μια ακόμη “μεταναστευτική τραγωδία” είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγα 24ωρα στον Έβρο. Από το περασμένο Σάββατο (23 Ιουλίου 2011) ένα 3χρονο αγοράκι, μη επιβεβαιωμένης καταγωγής (πιθανολογείται ότι κατάγεται από το Αφγανιστάν) κρατείται στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών του Φυλακίου! Σύμφωνα με ανεπίσημες (καθώς επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα), αλλά έγκυρες πληροφορίες ο 3χρονος “συνελήφθη” μαζί με άλλους μετανάστες που πέρασαν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

(26 Ιουλ) Σε ξενώνα Μ. Κ. Ο θα μεταφερθεί το 3χρονο αγοράκι- μετανάστης...

Ακόμη και το δύστροπο, δυσκίνητο και αποκρουστικό “τέρας” της ελληνικής γραφειοκρατίας που περιπλέκει τα...μπούτια του ακόμη και στα πιο απλά, ελέω πολυνομίας, αλληλοκάλυψης και επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών και φορέων, φαίνεται πως “συγκινήθηκε” από το δράμα που βιώνει εδώ και λίγα 24ωρα το 3χρονο παιδάκι- μετανάστης, που- ποια μοίρα άραγε;- το έστειλε μόνο του στην Ελλάδα, “αφήνοντας” στην Τουρκία τους γονείς του.
Το “ιδιαίτερον” του θέματος ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε όλους τους εμπλεκόμενους (αστυνομία, υπουργεία, Μ. Κ. Ο, κοινωνικές, ψυχολογικές δομές κ. α) στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας “λύσης”, κατά το δυνατόν “καλύτερης”, γιατί η πραγματικότητα είναι πως “λύση” στη βίαιη και σκληρή αποκοπή ενός παιδιού από τους γονείς του, δε μπορεί να βρεθεί...
Σήμερα, λοιπόν, το “πιτσιρίκι” μεταφέρθηκε από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του Φυλακίου, στο οποίο “κρατούνταν” από το περασμένο Σάββατο, στο κέντρο Ψυχικής Υγείας Ορεστιάδας, όπου και θα παραμείνει, προφανώς, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταφορά του σε ξενώνα που λειτουργεί Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ανέλαβε τη φιλοξενία του, στη βόρειο Ελλάδα.

(27 Ιουλ) Στο κέντρο κράτησης του Φυλακίου επέστρεψε, τελικά, το 3χρονο αγοράκι...

Στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών του Φυλακίου επέστρεψε ο 3χρονος “κρατούμενος- πρόσφυγας” καθώς, τελικώς, το “τέρας” της γραφειοκρατίας αποδεικνύεται “ανίκητο” και “αναίσθητο”, παρά τις όποιες καλές προθέσεις μπορεί να έχουν τα φυσικά πρόσωπα και υπηρεσιακοί παράγοντες που λειτουργούν εντός του πλαισίου του. Τσάμπα φάνηκε να μας εντυπωσιάζει η “ευαισθησία” του “τέρατος”, σε προηγούμενη ανάρτηση, με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν. Ο πιτσιρικάς, πιθανά Αφγανός, που συνελήφθη μαζί με άλλους αλλοδαπούς μετανάστες και κρατείται στο Φυλάκιο από το περασμένο Σάββατο, μεταφέρθηκε από το Κέντρο για να “περάσει” από ιατρικές εξετάσεις, το πρωί της Τρίτης, και στη συνέχεια ξαναγύρισε στις “ιδανικές συνθήκες” διαμονής για ένα παιδί, αυτές του Κέντρου Κράτησης. Το “σύστημα” είναι αμείλικτο και εκδικητικό ακόμη και για ένα 3χρονο...
  • Blogroll

  • Blog Archive